fbpx Niklas Berntzon – URBAN by ESNY
Grundare
Mäklare

Niklas Berntzon

“Jag kommer aldrig bli helt nöjd”

Han är toppmäklarnas toppmäklare som sålt Sveriges genom tiderna dyraste lägenhet. Föga förvånande älskar han sitt jobb – och erkänner att han är lätt manisk.

Med prisrekord i princip alla områden och Sverigerekordet med såld lägenhet för över 100 miljoner kronor har han gjort sig ett namn även utanför mäklarbranschen. Som huvudkaraktären i Kanal 5’s populära serie ”Toppmäklarna” kunde man följa hans framfart över två säsonger.

Niklas har varit mäklare i 25 år och under flera av dessa har han varit den mäklare som omsatt mest i Sverige.

Vad är din största styrka som mäklare?
– Det främsta är kanske att jag verkligen älskar mitt arbete! Jag är lätt manisk, i allt jag gör. Jag ger inte upp helt enkelt och jag har lätt för att ta människor.

Var i Stockholm lunchar du helst?
– På Crème eller NyKo, båda på Nybrogatan. Det är både vällagat och väldigt familjär stämning, sånt älskar jag. Brillo är även en närliggande favorit där jag ofta hamnar.

Vilken är din favoritbutik för kläder i Stockholm?
– Jag skräddarsyr en hel del hos designgeniet Douglas Köhlqvist. Annars älskar jag såklart Ralph Lauren på Biblioteksgatan, de har så grym personal.

Vad är det lyxigaste som du unnar du dig själv då och då?
– Resor, jag älskar att resa och hitta på saker. Jag försöker hitta på nya resmål hela tiden för att få uppleva nya saker. Vill man nödvändigtvis hitta mig så är jag bara ett sms bort ändå, oavsett var i världen jag är.

Vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor?
– Jag gillar människor som är schyssta mot andra människor och i sina värderingar. De får också gärna vara snabba i huvudet och ha humor.

Finns det någon uppfinning som du saknar som skulle förenkla ditt liv?
– Om jag kunde tänka iväg sms och mejl, så att det gick lite snabbare än att behöva skriva.

Vad inspireras du av?
– Jag inspireras mycket av energin hos nya unga entreprenörer, där man fortfarande ser glöden och tron på att ingenting är omöjligt. Ingenting är ju omöjligt, men det kan vara tufft ibland, där tappar många glöden efter några år och börjar nöja sig.  Jag kommer aldrig bli helt nöjd.