Orgelgatan 11, Högst upp! Kapellgärdet / Uppsala

Rum: 3 ROK
Boarea: 71 Kvm
Avgift: 4 115 KR/MÅN
Pris: 4 495 000 KR

BRF BLOCK`S BÄSTA TRERUMMARE MED 58 KVADRATMETER INSYNSSKYDDAD TAKTERRASS I SYDVÄSTLÄGE!

I eftertraktat läge och med gångavstånd till stadskärnan erbjuder Brf Block denna ljusa bostad högst upp i huset med 2,70 i takhöjd. Här kombineras stilrena materialval, exemplarisk planlösning, generöst ljusinsläpp och stora skjutdörrar från golv till tak öppnar upp till den fantastiska takterrassen i sydvästläge. Detta är endast några få av bostadens attribut. Föreningen erbjuder även tillgång till inte mindre än tre olika takaltaner, varav den ena med stort utekök.

Välkommen till en bostad du inte vill missa! Kontakta mäklaren för privat visning.

Allmänt


Entré

Ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. 

Vardagsrum 
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med ljusa färgval på väggarna samt fina trägolv. Från vardagsrummet kliver man ut till den fantastiska insynsfria takterrassen i sydväst läge .

Kök 
Smakfullt och modernt kök med gråa luckor och bänkskiva i kvartskomposit. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin samt fläkt. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Master Bedroom
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Gott om förvaring bakom platsbyggda garderober.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även platsbyggd garderob

Badrum 
Helkaklat badrum med elektrisk komfortgolvvärme. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, wc-stol, tvättställ, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare. 

Brf Block


Välkommen till ett omsorgsfullt gestaltat bostadshus som präglas av estetik, bekvämlighet och avkoppling. De 158 arkitektdesignade, yteffektiva lägenheterna om ett till fem rum och kök har fått ett optimalt ljusinsläpp, öppna planlösningar och högt i tak. Föreningen har dessutom tre gemensamma takterrasser med utekök och ett eget spa med utsikt över Uppsala city.

Kvarteret utgörs av två huskroppar sammanfogade i en vinkel. Lika men olika, med en återkommande rytm såväl inom som mellan de båda husen. Som en bugning gentemot de många tegelbruk som en gång låg i omgivningarna är husen uppförda i högkvalitativt tegel – hörnkvarteret Block får en stark, modern identitet med en ödmjukhet som hedrar gammal tegelarkitektur.

Föreningen har en egen hemsida på http://brfblock.se.

Område


Man kan känna närhet till stad och natur bara genom att titta ut genom fönstret. I sydväst finns Uppsalas gemytliga stadskärna. Strax norrut ligger Röbo friluftsområde och Gamla Uppsala, med de ikoniska kungshögarna.

Kapellgärdet ligger just nordost om centrala Uppsala, mitt emellan sprudlande samtid och storslagen historia, mellan hektiskt cityliv och naturens lugn. Från Block har man fri sikt åt framförallt norr och väster, med den klassiska Uppsalavyn där domkyrkan och slottet utmärker sig.

I Kapellgärdet finns gym, frisör och närbutik, och fler butiker tillkommer hela tiden. I närområdet finns två förskolor (en kommunal och en Montessori) och ytterligare en planeras i just Kapellgärdet. På kort promenadavstånd nås också tre grundskolor och ett gymnasium.

Med den nya snabbcykelbanan precis utanför Block når man snabbt Uppsala Resecentrum. Här finns såväl fjärr- som pendeltåg och Uppsalas samtliga busslinjer.

Ett stenkast söderut ligger Vaksala torg med en galleria, Systembolaget, apotek, en större mataffär, sushi- och hamburgerrestauranger, bokhandel, kaféer och torghandel under säsong. Vid Vaksala torg ligger även det riksberömda kulturcentret Uppsala Konsert & Kongress med allt från konserter till ståuppshower. Klassiska anläggningen Fyrishov, Sveriges mest besökta arena och femte största besöksmål, ligger lika nära fast rakt västerut från Kapellgärdet. På Fyrishov finns det omtalade äventyrsbadet, idrotts- och mässhallar.

Arkitektur


Arkitekten Martin-Löf berättar:

"Vi skapar miljöer som människor vill vara i. Jag tror att jag, tillsammans med mina uppdragsgivare, har lyckats visa att modern arkitektur kan vara vacker och innovativ.

Tre takterrasser med bokningsbart spa, utekök, odlingar och pergola. En innergård med trädgård. Och Röbo friluftsområde tillsammans med Uppsala Högar, som nära utflyktsmål för en picknick eller promenad. Möjligheterna till avspänt umgänge och avkoppling är många, vilket också är en av de bärande ideérna med Block.

För arbetsbänkarna i köket har vi valt skivor av kvartskomposit, som påminner om kalksten till utseendet. Det är ett av de tåligaste och mest hygieniska materialen på marknaden, eftersom det är helt porfritt och därför inte släpper igenom bakterier. Kvartskomposit består till största delen av kvarts, ett naturmaterial som pressats och gjutits till optimal hårdhet.

En rad väl genomtänkta detaljer som tillsammans bildar en balanserad helhet – det är vad som summerar arkitekturen i Block. Blandarna i kök och badrum är av samma svartborstade krom. Den mattsvarta nyansen är ett ledmotiv som går igen i såväl trapphus som fönsterkarmar och strömbrytare.

Entréerna är välkomnande och rymliga, inspirerade av forna tiders praktfulla portar. Formgivningen av entréerna skapar en kontrast till det traditionella teglet i fasaden, med golv i rå, polerad betong. Den mattsvarta tonen på väggarna är ett genomgående tema för husets interiöra design.

Ljus och rymd är bärande beståndsdelar för boendet i Block. En öppen planlösning och stora fönsterpartier ger varje lägenhet rikligt med ljusinsläpp och generös utsikt. Såväl balkongfronter som skjutdörrar ut mot balkong är i glas och generösa takhöjder bidrar ytterligare till ljus och rymd i lägenheterna.

Ljust pigmenterad ek täcker samtliga golv, utom i badrummen där en lika smakfull som tålig granitkeramik i nyansen Swedish Green ger det en klassisk touch.

Väggar och innertak går genomgående i vilsamma, ljusa kulörer medan strömbrytare och eluttag är i ett mattsvart utförande. Badrumsväggarna är klädda i matt, vitt kakel i tegelmönster vilket påminner om husets fasader.

I de handtagslösa köken råder en lättskött, praktisk och tålig men elegant urban stil. Sammetsmatta skåp- och lådfronter med integrerade vitvaror ger en sober känsla som samtidigt spelar mot robusta bänkskivor i kvartskomposit och kontrasterande vattenblandare i svart borstad krom, särskilt framtagna för Block.

De svarta blandarna återkommer i badrummen som har försetts med rektangulärt handfat samt svarta spottar i tak och under spegelskåp"

 

Kommunikation


Med snabbcykelbanan når man city på tio minuter, med hela dess utbud av shopping, blomstrande stadsparker och kvalitetskrogar. Vid Centralstationen finns en stor cykelparkering samt en rad busslinjer, SJ- och pendeltåg. Uppsalapendeln går varje halvtimme och tar dig till Stockholm Central på 55 minuter.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
71 Kvm (Enligt lägenhetsförteckning)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
C1502
Lägenhetsnr LMV:
1502
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2020
Fönster:
3-glas
Balkong:
Ja
Förråd:
Ja, källare
Våning:
5
Hiss:
1
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
4115 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
0.72020 %
DRIFTSKOSTNAD El:
220 kr/mån
2640 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
180 kr/mån
2160 kr/år
Driftskostnader totalt:
400 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftkostnaden är uppskattad av säljaren. Driftkostnaderna kan variera beroende på hur mycket elkonsumtion man förbrukar.
Förening:
Brf Block
Org.nr:
769634-7470
Orgelgatan web-045
Orgelgatan web-034
Orgelgatan web-026
orgelg9_8979
Orgelgatan web-025
Orgelgatan web-031
Orgelgatan web-040
Orgelgatan web-019
Orgelgatan web-009
Orgelgatan web-015
Orgelgatan web-022
Orgelgatan web-006
Orgelgatan web-032
Orgelgatan web-033
Orgelgatan web-001
Orgelgatan web-004
Orgelgatan 7-webb-042
Orgelgatan web-046

Planritningar

Block Uppsala lgh 3rok copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.