fbpx

Brunnehagen 48 Tuve / Göteborg

Rum: 4 ROK
Boarea: 80 Kvm
Avgift: 5 261 KR/MÅN
Pris: 2 380 000 KR

Detta är en av mycket få äkta fyror med ytterfönster i samtliga sovrum. Känns viktigt att påpeka då flera av de lägenheter som i senare tid sålts varit treor enligt föreningens information. Tack vare detta blir hallen ljus och planlösningen passar hela familjen. Här är det Riksbyggen som är förvaltare och det är också områdets största förening. Härifrån når du enkelt Göteborgs alla stadsdelar och pendlingen till Volvo är utmärkt. Med buss 17 är du vid Nordstan på ca 15 minuter.

HALL

Mörkt eklaminat och ljusa tapetserade väggar. Plats för avhängning och i bortre änden av hallen finns plats för förvaring i en klädkammare.

VARDAGSRUM

Oljad ekparkett och ljusgrå tapetserade väggar. Plats för stor soffgrupp och TV-möbel samt läshörna eller arbetsbord. Ljusinsläpp från stora fönster.

KÖK

Eklaminat och målade väggar och vitlaserad bröstpanel. Originalkök med utbytta luckor i ljust trä. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

SOVRUM 1

Eklaminat och ljusmålade väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns plats för garderober och utgången till den inglasade balkongen ger rummet extra rymd och trivsel.

INGLASAD BALKONG

Helt öppningsbar inglasning med solskyddsgardiner och framdragen el. Balkongen i syd-västerläge är möblerbar med liten utegrupp.

SOVRUM 2

Eklaminat och ljusmålade väggar. Plats för enkelsäng och arbetsbord.

SOVRUM 3/KONTOR

Eklaminat och ljusmålade väggar och kaffefärgad fondvägg. Plats för enkelsäng och arbetsbord. Alternativt kan rummet användas som kontor med plats för både arbetsbord och tillhörande förvaring.

BADRUM

Totalrenoverades 2013. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badrumsutrustningen består av vägghängd WC, dusch, handfat, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Här finns även en tvättmaskin.

FÖRVARING

Till lägenheten hör ett förråd i markplan.

I lägenheten finns en klädkammare som renoverats 2021 med nytt golv och nymålade väggar.

OMRÅDE

Tuve är en naturnära stadsdel med flera stora parker, promenadsträckor och friluftsaktiviteter. Härifrån når du sporthall, golfbanor och 4H-gård på bara några minuter.

På Tuve torg har du allt du behöver för att ha en lätt vardag. Vårdcentral, apotek, tandläkare, två mataffärer och ett nyöppnat Nordic wellness gym. På några minuter når du en paddelbana. Du har även en lunchrestaurang som på kvällarna även serverar pizza.

Inom några minuter finner du hela sex skolor där Fridaskolan kanske är den mest kända och populära. Under 2021 förväntas den nybyggda Glöstorpsskolan invid Tuve torg stå färdig. Skolan är för årskurs 4 till 9. Nolehultsvägens förskola är en nybyggd förskola som blir en naturlig mötesplats för barn och nyblivna föräldrar.

Den närmsta omgivningen består av Sankt Jörgen som är känd för sitt spa, underbara restaurang och golfbana. 

Från Tuve går buss 17 som först tar dig till Hjalmar Brantingsplasen med anknytning till resten av Göteborg och behöver du  ta dig centralstationen mitt i centrum så tar det ca 18 minuter med samma buss. Bussarna går var 4e minut under stora delar av dagen.

RB BRF TUVEHUS NR 6

Brf RB Brf Tuvehus 6 är en äkta förening som bildades 1965. Föreningen äger fastigheterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 i Göteborgs kommun. I föreningen finns 426 bostadsrätter samt en hyreslokal. Byggnaderna är uppförda 1970-72.

Föreningens ekonomi:
Överlåtelseavgiften (som betalas av köparen) är 2,5% av basbeloppet. Pantsättningsavgiften är 1% av basbeloppet per pant.

2018 juni: höjdes avgifterna med 3% (balkongrenoveringen)

Allmänt:
Föreningen har fem tvättstugor som är belägen på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och en mangel. I föreningen finns även styrelserum och en festlokal att hyra. Vidare finns bastu, cykelrum, barnvagnsrum och mopedrum.

Fina planterade innergårdar med utemöbler och lekplatser.

Renoveringar/underhåll:
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

TV/Internet:
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget (FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.

Parkering:
P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 175 kr/mån och med el 300 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare? = Nej
Tillåter föreningen delat ägande? = Ja (Den boende måste äga minst 10%)
Äger föreningen marken? = Nej

Uppgifterna är uppdaterade 2020-03-22.

Angiven information ovan kommer ifrån föreningens hemsida, föreningens dokumentation samt från styrelsen. Om denna information är viktig för din affär råder vi dig att kontrollera den själv. Vi som mäklare ansvarar ej för att denna information är korrekt.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
80 Kvm (Föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
344
Lägenhetsnr LMV:
1202
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Gathus
Byggnadsår:
1970-72
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
2 av 3
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
Kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
5261 kr
Ingår i avgiften:
I avgiften ingår värme, kallvatten, HD-TV, IP-telefoni, bredband och bostadsrättstillägg. Kostnad för varmvatten och el tillkommer och debiteras efter
Andelstal, förening:
0.27975 %
Andelstal, ägande:
0.27525 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
132
Energiprestanda:
132 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
DRIFTSKOSTNAD El:
150 kr/mån
1800 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
120 kr/mån
1440 kr/år
Driftskostnader totalt:
270 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
I angiven driftskostnad för en person (1 vuxen) ingår hushållsel 1 800 kr/år samt försäkring 1 440 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på vem som lever i bostaden.
Förening:
RB BRF Tuvehus 6
Org.nr:
757202-6362
DSC09865
DSC09904
DSC09902

Planritningar

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.