Kvarnholmsvägen 96 Nacka/ Kvarnholmen / Nacka

Rum: 3 ROK
Boarea: 83 Kvm
Avgift: 4 560 KR/MÅN
Pris: 7 995 000 KR

Välkommen till ett av Kvarnholmens bästa läge. Här bor man högt upp med generöst ljusinsläpp och en underbar terrass på hela 73 kvm i väst. Lägenheten är belägen i det före detta bageriet på Kvarnholmen som nu byggs om till sjönära bostäder med stilfull industrikänsla. Bostadens interiörer är inspirerade av elegant 1920-tal kombinerat med byggnadens ursprung som bageri. Planlösningen är genomgående och du har stora spröjsade fönster i två väderstreck och balkong mot Saltsjön. Innanför entrén till lägenheten ligger kök och vardagsrum med öppen disposition, och i bostadens andra halva finns två bra sovrum och en inglasad balkongen. Mittemellan finns ett fullutrustat badrum med tvättpelare.

Hela fastigheten har varsamt renoveras och har mycket påkostade detaljer både inomhus och utomhus.

Allmänt

 Lägenheten har genomgående Ljusa färgval på väggarna samt trägolv av högsta kvalitet. Vitvaror, möbelsnickerier samt all annan utrustning är hög standard. 

 

Entré
Ljus och välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter. I anslutning till hallen finns en rymlig garderobsyta

Vardagsrum
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffmöblemang och matsalsbord om man så vill. Rummet har både inglasad balkong och ett stort fönster.

Kök
Trivsamt och välplanerat kök med goda arbetsytor och bra förvaring. Köket sträcker sig hela vägen från vardagsrummet till terrassen. Köket har plats för ett stort matsalsbord. 

Badrum
Modernt och stilrent designat badrum. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ med kommod samt wc-stol. Här finns även tvättställ och tvättpelare

Sovrum

Bägge sovrummen är ljusa och rymliga. De har bägge två fönster och ligger i anslutning till kök och vardagsrum. Det större sovrummet har precis som vardagsrummet

 

Historia/ omgivning

Kvarnholmen var en i stort sett obebodd plats fram till slutet av 1700-talet då välbärgade stockholmare började bygga sommarhus på ön. Vid 1800-talets slut köpte Qvarnaktiebolaget Tre Kronor upp mark på ön och byggde den stora pampiga kvarnen Tre Kronor. 1922 förvärvade Kooperativa Förbundet ön och platsen utvecklades med både näringsverksamhet och bostäder. Under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet tillkom flera olika byggnader, som en makaronifabrik, en havregrynskvarn, några magasin och bostadshus i form av både radhus och smalhus. De äldsta ritningarna till Spisbrödsfabriken är signerade 1929. Arkitekt var Olof Huldt på Kooperativa Förbundets arkitekt- och ingenjörskontor. Olof Huldt ritade många industri- och lagerbyggnader åt kooperationen, och han ritade även möbler och inredningar till butiker och restauranger. Bageriet är en vacker tegelbyggnad med tydlig industrihistoria. Byggnaden stod klar 1932, men redan under 1940-talet påbörjades en av flera ombyggnationer av fastigheten. KF:s verksamhet upphörde 1992 och nu har en ny historia startat med en pågående omvandling av platsen. Dagens byggnader, som består av en hög före detta silobyggnad och en lång lägre byggnad, har inte så mycket av det ursprungliga utseendet kvar, men bland annat de vackra tegelmurarna är i original. Bygganden har såklart måst förses med fler fönster för att kunna fungera som bostadshus och de är i de flesta fall stora och spröjsade.

 

OMGIVNING

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

BYGGNADER: Skolan är under utbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: ebbabraheskolan.se


Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

100 meter ner på Kvarnholmsvägen ligger DonFelicesom snabbt blivit en popolär restaurang och ölbar.

MED UTSIKT MOT SÖDERMALM OCH STOCKHOLMS STAD har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

BUSS: som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com vaxholmsbolaget.se fjäderholmsexpressen.se och sjovägen.se

 

 

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
83 Kvm (Enligt ekonomisk plan)

73 kvm Terrass i Västerläge

Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
1503
Lägenhetsnr LMV:
1503
Byggnadsår:
2018 (Industribyggnad från sekelskiftet)
Fönster:
3-glas
Balkong:
Terrass 73 kvm
Förråd:
Källarförråd
Hiss:
1 (Två hissar)
Tv- internetutbud:
Ip tv bredband och telefoni
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
4560 kr
Ingår i avgiften:
Värme, vatten & bredband
Andelstal, förening:
0,9200
Energistatus:
Utförd
DRIFTSKOSTNAD El:
500 kr/mån
6000 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
200 kr/mån
2400 kr/år
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Förening:
BRF Bageriet 3

Visningar

  • 2020-08-09 13:30–14:15
    Välkommen på visning
  • 2020-08-10 19:00–19:30
    Välkommen på visning
1
2
3
4
5 (2)
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Planritningar

Kvarnholmsvägen 96 copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.