fbpx

Manfred Björkquists Allé 12A Sigtuna

Rum: 4 ROK
Boarea: 146 Kvm
Avgift: 6 070 KR/MÅN
Pris: 4 995 000 KR

I eftertraktat läge i Sigtuna finner ni denna ljusa och välplanerade våning om 146 kvadratmeter. Bostaden karaktäriseras bland annat av fönster i tre väderstreck, egen parkeringsplats med trefasuttag, öppen planlösning samt påkostade materialval. Med sina tre fina sovrum och det generösa vardagsrummet passar denna lägenhet utmärkt för barnfamiljen likväl pensionären med behov av utrymme. Dessutom finner ni här en fantastisk terrass i sydväst. Närhet till all tänkbar service, restauranger, caféer, kommunikationer samt populära Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Välskött förening med god ekonomi. Varmt välkomna på visning!

Allmänt

Entré
Ljus entré som leder dig direkt in till de öppna ytorna i vardagsrum och kök. Mörkgrått klinker, vitmålade väggar samt generösa avgängninsmöjligheter till höger som lyses upp av de stora fönsterpartierna till vänster.

Kök
Exklusivt kök i modern stil från Alno Plan. Stilrena materialval såsom köksluckor i sober ljusgrå kulör och vitt kakel som bryts av med bänkskivor i svart granit. Köket är utrustat med spotlights under skåpen och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad köksfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Stor köksö erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter samt utgör sociala ytor. Den öppna planlösningen med dess generösa ytor erbjuder plats för stort matbordsmöblemang. 

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum som bryts av från köksdel med två karaktäristiska pelare. Vardasgrummet erbjuder generöst ljusinsläpp från de stora skjutbara fönsterpartierna i fullhöjd. Vitmålade väggar bryts av med enstavig ljus parkett. Gott om plats för större möblemang. Från vardagsrummet nås även den stora terrassen om 90 kvadratmeter.

Badrum 1 
Badrum 1 nås från vardagsrum/kök. Mörkt klinker med golvvärme, väggar klädda med vitt kakel. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, tvättställ med kommod, spegelskåp, WC samt handdukstork. 

Sovrum 1
Spatiöst och ljust sovrum med enskilt badrum. Vita väggar och enstavig, ljus parkett. Sovrummet erbjuder generösa förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda, vita garderober. Utgång till den stora terrassen.

Sovrum 2 och 3 
Sovrum med vitmålade väggar och ljus parkett. Båda rummen disponeras i dagsläget som sovrum men kan även användas som kontor/hobbyrum. Garderober finns i dagsläget i sovrum 2 och det finns även ytor för möjlighet att sätta in garderober i sovrum 3. 

Badrum 2 
Badrum 2 som nås från sovrum 1 är modernt klätt med en mörk klinker med golvvärme som bryts av med vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med dubbla tvättställ med tillhörande kommoder i vitt, två spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar, WC samt handdukstork. 

Gäst-WC
Modern gäst-WC med påkostat marockanskt klinkergolv från ”Provence Small Umbra”, väggar beklädda med vitt kakel. Utrustat med WC, tvättställ med vit kommod samt spegel. Spotlights i taket. 

Tvättstuga
Rymlig och fullt utrustad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Via tvättstugan nås lägenhetens förråd.

Förråd
Förråd med goda förvaringsmöjligheter i direkt anslutning till tvättstugan.

Terrass
Stor och härlig terrass om 90 kvadratmeter i sydvästläge med insynsskydd som nås från entré, vardagsrum och sovrum 1.

BRF Klockstapeln i Sigtuna

Brf Klockstapeln i Sigtuna är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten på Manfred Björkquists Allé 12. Ekonomisk förvaltare är Nabo. Föreningen bildades år 2015 och består av 13 bostadsrättslägenheter. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättstugor, förråd och samt egna parkeringsplatser med tillhörande trefasuttag vilket är varför gemensamhetsutrymmen endast består av ett ytterligare förråd avsett för barnvagn, cykel och rullstol. Föreningen godkänner delat ägande.

BRF Klockstapeln har ingått ett 3-årigt avtal (fr.o.m juni 2021) gällande ett elpris på låga 39 öre/kWh. Föreningen har även omförhandlat lånevillkor och i samband med detta sänkt räntan på lånen till 0,67% (minst 3 år fr.o.m 2021). Utöver dessa åtgärder har föreningen även optimerat bergvärmepumpen vilket sänker uppvärmningskostnaden med ca 10%. 

Kommande renoveringar:
- Föreningen har investerat i solceller som planeras vara färdigställda senast februari 2022 vilka beräknas återvinna ca 43000 kWh (motsvarande en fjärdedel av årsförbrukningen i dagsläget).
- Ny avfallsstation med luktrenade samt UV-ljusteknik planeras att vara i drift senast november 2021
- Målning av balkongramar under 2022
- Målning av fasad under 2025

Parkering:
En parkeringsplats ingår i varje bostadsrätt, finns även möjlighet att ansöka om ytterligare parkeringsplats. 

TV & bredband:
TV och fiber levereras av Telia och betalas i form av obligatoriskt tillägg på 240 kr/mån. 

Planerade avgiftshöjningar:
Inga planerade avgiftshöjningar under 2022.

Område

Bostaden är belägen i en naturskön omgivning med närhet till attraktiva stråk längs Mälarens strandkant som erbjuder stränder, minigolf, bad-och båtplatser samt en gästhamn i centrala Sigtuna. Förutom närheten till härliga rekreationsområden nås även all tänkbar service på kort avstånd. På Stora Gatan i Sigtuna är bland annat biografen Gröna Ladan och Sigtuna Museum belägna. I Sigtuna stad finner du även livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag. På Rektor Cullbergs Väg i centrala Sigtuna finner du även Sigtuna Fritidscenter som anses vara en av Sveriges charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool med mera. 

Bussförbindelserna mellan Sigtuna och Märsta Station i samband med pendeltågen från Märsta Station till Stockholm och Uppsala skapar goda kommunikationsmöjligheter. I Märsta finns även ett busstorg som erbjuder bussförbindelser till Arlanda. Ytterligare kommunikationer utgörs av bland annat linjebussen (Upplands lokaltrafik) som åker mellan Enköping, Bålsta och Arlanda. 

Det finns även ett flertal skolor i närområdet, såsom Munkebo Förskola, Ur och Skur Videknopparna samt Graniten. Dessutom finns St:a Gertruds förskola i anslutning till St:a Gertruds skola. Utöver de nämnda finns även S:t Pers skola, Väringaskolan (högstadie på S:t Olofs skola) eller Sigtuna Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
146 Kvm (Säljarens uppgift)
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr LMV:
1100
Tillträde:
Enligt överenskommelse!
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2016
Fönster:
3-glas PVC
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Finns i lägenheten
Våning:
1
Hiss:
0
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Bergvärme
Avgift:
6070 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
9.3009 %
Känd avgiftsförändring:
Inga planerade avgiftsförändringar
DRIFTSKOSTNAD El:
400 kr/mån
4800 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
250 kr/mån
3000 kr/år
Driftskostnader totalt:
650 kr/mån
Förening:
BRF Klockstapeln i Sigtuna
Org.nr:
769631-3472

Visningar

  • 2021-11-28
    Visningsanmälan krävs
_62_0846
R61_9903
R61_9897
R61_9887
_62_0833
image 2
_62_0824
DJI_0960

Planritningar

Manfred Bjo?rkquists Alle? 12A copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.