fbpx

Helgenäsvägen 9 Edsbruk / Västervik

Rum: 4 ROK
Boarea: 91 Kvm
Biarea: 32 Kvm
Tomtarea: 1330 Kvm
Pris: 3 750 000 KR

Vi på Urban by Esny är oerhört glada att ännu en gång få förtroendet att förmedla ett sånt fint hem i Västerviks kommun. Denna gång presenterar vi ett underbart hem på Helgenäsvägen 9, en vackert uppvuxen fastighet med fruktträd och flertalet komplementsbyggnader såsom gästlägenhet, stora förrådsutrymmen samt ett generöst garage.
Pooldäcket som vetter ut mot havet inbjuder till många härliga stunder i goda vänners sällskap.

Beskrivning av fastigheten

Tänk Er en solig morgon kunna duka upp frukosten invid Er privata pool, doppa tårna samtidigt som morgonkaffet avnjuts och koppla bort alla måsten. Den underbara utsikten ner mot havet är också en harmonigivande faktor som får detta underbara hem på Helgenäsvägen 9 att bli ett förstklassigt sommarboende, eller varför inte ett åretruntboende? 
Det tar bara några minuter att promenera ner till havet och båtplatserna, och trots sitt kommunikationsmässigt optimala läge inbjuder de vackra vyerna och havsglittret till känslan att bo långt bort från stadsliv och stress. 
Fastigheten är i oerhört gott skick med stora ombyggnationer och förbättringar gjorda de senaste åren, se listan längre ner. 
Här erbjuds ett ordentligt varmgarage, gott om utvändiga förvaringsutrymmen samt ett påkostat gästhus som går att hyra ut eller som lämpar sig till ett tonårsboende/kontor. 
Vackert uppvuxen trådgård och ett högt läge skapar en insynsskyddad oas endast minuter från havet. 
Huvudbyggnaden är renoverad och tillbyggd i hög standard, påkostade materialval och sobra färgval i hela huset. 
Stora fönsterpartier skapar ett harmoniskt ljusflöde och knyter ihop den stora altanen med interiören på ett bra sätt. 
Gediget och praktiskt kök med plats för stort sällskap invid fönsterpartierna ut mot poolen och havet. 
Det övreplanet rymmer även ett fint badrum, kontor/gästrum samt ett lättmöblerat och stort vardagsrum. Det är ifrån vardagsrummet trappen leder Er ner till nedre plan. Där finns två stora sovrum, så totalt erbjuds tre sovrum i huset samt det fina gästhuset.

Kortfakta: 
Planlösning kommer inom kort

Gästhus med wc
Varmgarage
Havsutsikt
Pool

Renoveringsbeskrivning:
Utförda mellan 2014-2015
Ny luft/vattenvärmepump
Vattenburen golvvärme i hela huset ( ej i tvättstugan ) 
Nya vattenrör ( kök och badrum ) 
Nya radiatorer i garage och gästhus
Dränering och ny stenkista ( bostadshus och garage/gästhus ) 
Nytt tak samt hängrännor, stuprör (bostadshuset) 
Ny el 
Nya fönster och dörrar 
Nytt entrétak 
ommålning av samtliga byggnader 
Renovering badrum 
Nytt kök 
Ny våtrumsmatta i tvättstugan 
Ny puts på väggar i källarplan 
Nytt golv ( Nivell ) i källarplan 
Nya innerdörrar

Renoveringar utförda 2017-2018:
Altan med nedsänkt pool 


Renoveringar utförda 2019:
Biluppställningsplats ( grusplan )
Ny tvättmaskin 


Renoveringar 2020: 
Nytt treglasfönster i vardagsrum med spaltventil 
Ny fläkt till wc/duschrum 
Ny blandare med takdusch och handdusch

Renoveringar 2021: 
Ny elanslutning för poolpump och sandfilter samt jordfelsbrytare
Handdukstork till wc/duschrum 
Fiber beställt för installation hösten 2021 ( överlåtes på ny ägare ) 

 

 

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 590 000 kr
Mark, totalt värde: 143 000 kr ().
Summavärde: 733 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1945
Värdeår: 1968

Västervik

Första gången på besök i Västervik?   Bra att veta...

  • Västervik ligger vid ostkusten, 10 mil söder om Norrköping, 10 mil väster om Visby och 14 mil norr om Kalmar.
  • Västervik är Smålands fjärde största stad med cirka 37 000 invånare i Västerviks kommun.
  • Västervik hade nästan 400 000 gästnätter under 2019.
  • Flest besökare kommer från Sverige följt av Tyskland, Danmark och Nederländerna.
  • Västervik har utsetts till Årets Sommarstad 2020 och 2021.

 

Skärgårdsbåten 

Ett måste när du besöker Västervik är så klart att upptäcka den magiska skärgården. Från skärgårdsterminalen mitt i stan kan du åka skärgårdsbåtar ut till öarna Hasselö och Idö. Där kan du bada, äta god mat och utforska öarna.  Läs mer om öarna och boka skärgårdsturen här.

  Strosa runt i stadskärnan

Att upptäcka Västerviks mysiga stadskärna är ett måste när man besöker Västervik. Här finns shopping i små unika butiker och stora kedjorna. Restaurangutbudet är imponerande stort för en liten stad och runt Fiskaretorget ligger uteserveringarna kantade och skapar en härlig inramning.  

  Besök Sveriges största resort

Västervik Resort är en av Sveriges största semesteranläggningar med närmare 5000 gäster varje natt under högsäsong. Men här finns också gott om plats för alla och upplevelser som passar alla åldrar från barnens egen Lysseklubb till padeltennis eller kajakpaddling. Badplatser finns det gott om och du kan välja mellan sköna sandstränder eller bad från en egen badklippa. Även om du inte bor på resorten är den värd ett besök och hela utbudet är öppet för alla.


Gå på äventyr på land

Västervik är en av södra Sveriges vassaste outdoordestinationer och klättringen är världsberömd och erbjuder både bouldering och repklättring av högsta klass. Vackra cyklings- och vandringsleder sträcker sig runt hela kommunen vid kust och inland. Boka guidad tur eller ge dig ut själv. Läs mer om Outdoor i Västervik här.

  Och gör äventyr till havs

Den magiska skärgården är perfekt för både kajak och fisketurer. Det bästa av allt är att allt är lättillgängligt och både enkelt och kul att göra tillsammans med familjen. Det är enkelt att hyra kajaker och det finns guider som erbjuder magiska utflykter inom både fiske och kajakpaddling. Planera ditt äventyr här.

  Gå på evenemang

Västervik älskar evenemang. För över 50 år sedan drog Visfestivalen igång och de första tonerna spelades mellan Slottsruinens murar och det satte grunden för en stark evenemangstradition som idag sträcker sig långt från visor. Idag är Västervik plats för mängder av evenemang på sommaren. Från stora musikfestivaler till sportevenemang och små mysiga konserter. Hitta evenemang i evenemangskalendern.

  Upptäck Gränsö

Vackra Gränsö, bara tio minuter från Västerviks stadskärna, bjuder på en fantastisk natur med skärgårdsklippor, vandringsleder och sandstränder. Vid Gränsö Slott finns restaurang, kafé och inte minst ett förstklassigt boende precis intill havet. Gränsö når du enkelt med bil eller cykel eller varför inte med skärgårdstrafiken som stannar vid Gränsö Slott under sommarmånaderna. 

  Se solnedgången i Gamlebyviken

Varje solig sommarkväll, vilket för Västervik innebär nästan varje kväll, förvandlas stadskärnan i Västervik till ett färgsprakande skådespel när solen går ner i Gamlebyviken. Bästa platsen att uppleva magin är sittandes på en av alla uteserveringar som kantar stråket från Fiskaretorget och Strandvägen, eller gåendes på strandpromenaden och bryggorna till Slottsholmen och gästhamnen.

  Ta en resa i tiden

Upplev känslan av att åka de klassiska orange-gula rälsbussarna på den gamla museijärnvägen Smalspåret mellan Västervik och Hultsfred. En upplevelse som andas 50-tal för både stora och små. Luta dig tillbaka och njut av det småländska landskapet längs Nordens längsta smalspår, och också Sveriges första byggnadsminnesförklarade järnväg. De gamla ångloken med trävagnar trafikerar sträckan Västervik–Ankarsrum då och då.

 

  Slå ut från tre banor

Med tre golfbanor i kommunen är Västervik perfekt för en golfweekend. Skapa en mini-tour med golfgänget och spela alla tre banor vid Ekhagen, Loftahammar och Västervik Resorts Golfklubb under samma helg eller fokusera på en anläggning och njut istället fullt ut av respektives faciliteter, restaurang och boende. 

  Boende i alla prisklasser

I Västervik finns boendealternativ i alla prisklasser. De flesta, som allt annat, i nära avstånd till stadskärna, hav och äventyr. Här finns en av Sveriges största campingar men också hotell, vandrarhem och bed & breakfast.

  Semesterparadis för barnfamiljer

Västervik är populärt för alla åldrar men visst är det lite extra kul att vara barnfamilj i Västervik med Västervik Resort, Astrid Lindgrens Värld, barnvänliga Hasselö och massa andra barnvänliga besöksmål runt knuten.

Västervik är en perfekt semesterort för barnfamiljer. Här finns sköna bad, äventyr och lek som passar alla åldrar.
Här har vi satt ihop en lista med tio av de bästa upplevelserna för barnfamiljen.

Västervik Resort

Semesterparadiset Västervik Resort är stället för dig som gillar lekfyllda aktiviteter och ett måste för alla barnfamiljer på besök i Västervik. Den stora resorten har något för alla åldrar och intressen. Lek med Lysse i Lysseklubben eller ge dig ut på äventyrsberget, testa hoppkuddelandet eller varför inte spela en runda padel. Självklart finns det gott om badmöjligheter med sandstrand, klippbad och ett alldeles eget upplevelsebad med rutschkanor och vågbassäng.

  Upptäck Gränsö

På naturreservatet Gränsö finns massa härliga utflyktsmål för barnfamiljen. Längs ön går Gränsöleden, som passar både för promenad och cykling, med massa härliga badställen. Sandstranden vid Bondbacken har nyligen renoverats med lekplats och flera grillplatser, Skanvik bjuder på klippbad och längst ut ligger Sandvik. Alla platser har bra parkeringsmöjligheter och toaletter. Vid vackra Gränsö Slott, som också kan nå med skärgårdsbåt, finns förutom ett fint hotell och spa också sandstrand, kafé och stora gräsytor att leka på. Här finns även en suverän SPA-anläggning. 

  Skärgårdstur till Hasselö

Besöker man Västervik på sommaren måste man så klart ut i skärgården. Visst, Västervik ligger i princip i skärgården så bara att komma hit är man ju där. Men lite längre ut bland öarna väntar mer äventyr. Skärgårdsbåtar från stadskärnan, Västervik Resort och Gränsö tar besökare till skärgårdens barnvänligaste ö Hasselö hela sommaren. Där väntar en härlig sandstrand, minigolf, kafé och restaurang. Passa på att hyra cyklar och utforska ön själva. Du kan också hyra trampbåt eller kajak. 

  Upptäck naturen på Naturum

Naturum i Västervik ligger på Kulbacken, granne med Västerviks museum. Här finns både fasta och tillfälliga utställningar, filmvisningar och mängder av spännande aktiviteter - inte minst sommartid. Unikt för Naturum i Västervik är Vattenskolan där du får utforska skärgårdens undervattensvärld med mask och snorkel, eller vadarbyxor och håv. Upplev Naturums miniutställningar med ålar, fåglar, dofttester och bihus.

  Upplev farten med gokart

På Action Center i Västervik väntar fartfyllda äventyr med gokart. Drop-in under sommaren och här finns gokarts för både barn och vuxna, minst tillåtna ålder är 8 år. Utmana hela familjen på banan och tävla om bästa varvtiden. 

 

 Res med Smalspåret

Att åka gammalt hederligt ånglok är något visst. Från Västervik går flera avgångar dagligen sommartid på den gamla museijärnvägen Smalspåret mellan Västervik och Hultsfred. En upplevelse för båda små och stora barn. Luta dig tillbaka och njut av det småländska landskapet till det typiska ljudet från ånglokets maskin.

  Ut på äventyr

Västervik är en av södra Sveriges vassaste outdoordestinationer. Klättringen är världsberömd, skärgården perfekt för kajak och fisketurer och vackra cyklings- och vandringsleder sträcker sig runt hela kommunen vid kust och land. Det bästa av allt är att allt är lättillgängligt och både enkelt och kul att göra tillsammans med barnfamilj. Boka guidad tur eller ge dig ut själv. Läs mer om Outdoor i Västervik här.

  Gå i trollskogen

På Garpedansberget i Gamleby, två mil norr om Västervik, finns en magisk skog. Här har konstnärern Jan Pol skapat en  skulpturparken längs en 300 meter lång bergvägg. Jätten Garpe hälsar alla välkomna på en härlig skogspromenad längs troll, älvor, vättar och tomtar. Högst upp på berget möts du av en härlig utsikt över Gamlebyviken och en perfekt plats att avnjuta en fika.

  Lek på lekland

Under 2020 öppnade Oddis Lekland i Västervik. Här finns massa kul lek, bus och äventyr för både mindre och större barn. Lite större barn kan köra lasergame och självklart kan man passa på att fika eller äta mat på plats. 

  Lek i parken

Är du leksugen är Västerviks fina generationspark i Stadsparken en perfekt lekpaus ett stenkast från Stadskärnan och hamnen. Här finns bland annat lekpark med gungor, klätterställningar, rutschkanor men även utegym och grillplatser.

För den leksugna finns även Oddis Lekland med massa skoj, bus och lek oavsett väder. Oddis Lekland finns vid Kolonivägen 12B.

För mer tips och upplevelser besök gärna vastervik.com

 

 

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
ED 3:46
Tomtarea:
1330 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea:
32 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
91 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3
Byggnadstyp:
Havsnära villa med pool
Byggnadsår:
1945
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Delvis källare
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Fiber är beställt
Uppvärmning:
Luft/vattenpump med ansluten golvvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser:
Byggnadsplan: Helgenäs samhälle (1976-10-12) (genomförd )
Taxeringsvärde totalt:
733000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
590000 kr
Taxeringsvärde tomt:
143000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
33.02%
Värdeår:
1968
Pool:
Typ: Egen, utomhus

Länkar

Dokument

Inga dokument

Visningar

Bokas efter ök med fastighetsmäklaren

475952-2_014
475952-2_020
475952-2_015
475952-2_016
475952-2_004
475952-2_005
475952-2_002
475952-2_007
475952-50_001
475952-2_010
475952-2_009
475952-2_006
475952-2_012
475952-50_003

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.