Långbrodalsvägen 62 Älvsjö / Stockholm

Rum: 6 ROK
Boarea: 180 Kvm
Biarea: 90 Kvm
Tomtarea: 652 Kvm
Pris: 10 495 000 KR

Välkommen till ett högkvalitativt hem med generös trädäckad uteplats, takterrass, stora fönsterpartier samt väl genomtänkt planlösning i populära Långbro.

Nuvarande ägaren lät uppföra detta exklusiva hus efter att mycket noggrant valt en lättskött tomt med absolut bästa läge i området. Här erbjuds sol från eftermiddag till kvällssol som skiner sent in på kvällen på den trevliga uteplatsen.

Här finner ni en boarea om hela 180 kvadratmeter samt en biarea om 90 kvadratmeter där cirka hälften utgör garage och förråd samt den andra halvan mycket väl kan lämpa sig som uthyrningslägenhet eller spa och rum med egen ingång.

Detta är endast några få av attributen i denna bostad. Varmt välkomna hem!

Rumsbeskrivning

Allmänt
- Stor trädäckad uteplats med eftermiddags- och kvällssol.
- Utöver trädäckad uteplats finns balkong samt en unik takterrass (som är möjlig att bygga ut).
- Entréplan med kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum, toalett med dusch samt tvättstuga.
- Övre plan erbjuder två bra sovrum, allrum med stora fönsterpartier (möjligt att göra ett extra sovrum), ett badrum och en trevlig balkong.
- Längst ner i villan finns souterrängplanet med stort rum med egen ingång samt ett inre rum som är förberett för SPA-avdelning. Här finns även toalett, ett rymligt garage och ett förråd med all teknisk utrustning.
- Asfalterad uppfart med plats för tre bilar samt stensatt uppfart bredvid huset med plats för två till tre bilar.
- Nära till förskola, skola och bra allmänna kommunikationer.
- Bergvärme och vattenburen golvvärme i hela huset.

Entrè
En välkomnande hall som ger dig tillgång till entré-plan med vardagsrum, kök, sovrum, med wc/dusch samt tvättstuga. Här finns även god förvaring med plats för ytterkläder. Praktiskt klinker på golv vid ingång samt ekparkett i övrigt.

Vardagsrum
Vardagsrum med öppen planlösning mot köket samt utgång till uteplats. Stora fönsterpartier som går hela vägen ner till golvet och som ger ett stort ljusinsläpp, ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Här återfinns även en stilren braskamin för kallare årstider, vilket du ser ända från hallen när du kliver in i bostaden. Plats för soffa, matgrupp samt övrigt möblemang.

Kök
Modernt kök med köksö och stilrena materialval och bänkskivor av granit samt ljusa köksluckor. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, ugn och mikrovågsugn samt kylskåp. All köksutrustning är från Siemens (2011). Gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor (bänkskivorna är hela 70 cm djupa). Frysen står i närliggande tvättstuga.

Uteplats
Utanför kök och vardagsrum finns en trädäckad uteplats. En favoritplats för hela familjen en solig sommardag. Plats för större matbord, grill samt övrigt möblemang. Skyddad från både vind och insyn.

Sovrum 3
Sovrum på entréplan med specialbyggd stor garderob med skjutdörrar för god förvaring. Plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Utmärkt rum för familjens äldre barn alternativt ett bra arbetsrum.

Gästtoalett
Stilfullt och exklusivt med bra materialval. Helkaklat med stora kakel- och klinkerplattor. Här finns vägghängd wc, inbyggd cistern, golvvärme, duschhörna samt handfat med kommod. Fönster med bra ljusinsläpp samt vädringsmöjlighet. 

Tvättstuga
Helkaklad tvättstuga med platsbyggda garderober och skåp som ger goda förvaringsmöjligheter. Tvättstugan har även en groventré. Utrustad med tvättmaskin och tumlare samt frys.

Allrum
En våning upp finns ett rymligt allrum med stora fönsterpartier som går ända ned till golvet med fjärrstyrda solskydd. Här är det förberett för braskamin. Utgång till en trevlig balkong. I allrummet finns förutsättningar för ytterligare sovrum om så önskas. Plats för större soffgrupp samt övrigt möblemang.

Sovrum 1 & 2
På övre plan finns två sovrum, varav ett Master Bedroom. Båda med platsbyggda garderober med skjutdörrar som ger bra förvaringsmöjligheter. Plats för fullstor säng samt övrigt möblemang. Ena sovrummet utnyttjas idag som kontor.

Badrum
Även detta badrum är exklusivt med bra materialval. Badrummet är utrustat med stilrent badkar, vägghängd wc, duschhörna, golvvärme, stort handfat med kommod samt spegelskåp med förvaring. Helkaklat med stora kakel- och klinkerplattor. Spotlights i tak. Fönster med bra ljusinsläpp samt vädringsmöjlighet. 

Balkong
Trevlig balkong med trappa upp till takterrass.

Takterrass
Högst upp på villan finner ni en väldigt unik takterrass med utsikt över den närmsta omgivningen. Taket är förberett för att bygga ut en större takterrass för den som önskar det.

Souterrängplan
Kan delas upp i två delar varav i den ena delen finns ett större rum med egen ingång. Här finns även en separat toalett samt ett inre rum som är förberett för SPA-avdelning. Denna delen är även utmärkt som uthyrningsdel alternativt gästrum eller till äldre barn i familjen. 

I andra delen ryms ett stort garage med förråd innanför. Förrådet innehåller även husets teknikrum med bland annat anslutningar till fiber, elcentral, vatten som kan stängas av separat till alla husets kranar samt all styrning av golvvärme.

Parkering
Framför huset finns asfalterad uppfart med plats för tre bilar. Det finns även en stensatt uppfart bredvid huset med plats för ytterligare två till tre bilar.

Tomt
I trädgården som är planerad för minimalt skötselbehov finns det bevarat päron-, äpple-, och plommonträd samt en gammal vinranka som ger skörd soliga somrar. Ägarna har dessutom anlagt en kryddträdgård med timjan, oregano, dragon, salvia, libbsticka och gräslök som är omgärdat av lavendel.

Övrigt
- Larm
- Fiber och ADSL indraget
- Vedbod

Områdesbeskrivning

Allmänt Långbro är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, belaget cirka en mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Områdets namn härstammar fran 1700-talsgården Långbro Gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gården och därmed bildades Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus. Fram till 30-talet var området tämligen glest bebyggt, men i mitten av 40-talet tog tillväxten vid till följd av att småstugebyrån (SMA.A) började exploatera lediga markområden. År 1943 byggdes den första småstugan och fram till slutet av 40-talet byggdes 878 st småstugor i området, dessa småstugor uppfördes som självbyggeri med fabriksfärdiga huselement. En kort promenad bort breder en grön oas ut sig, Långbro Park, ett f.d skogsområde som i början av 1900-talet genomgick en förvandling för att utvecklas till ett av Stockholms vackraste parkområden för rehabilitering av de 640 patienter som sekelskiftesbyggnaderna en gång i tiden huserade. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken.

Kommunikation
I Långbros närhet ligger Älvsjo Centrum som ar en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara cirka 10 minuter till Stockholms Central. Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjo Centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.

Ett centralt läge med 10 minuter till Huddinge Sjukhus, för läkare eller dyligt och cirka 30 minuter med pendel till Kista eller Södertälje och det går åka till Arlanda utan byten med pendeltåg för den miljömedvetna familjen.

Närservice
Älvsjo centrum är huvudortens centrum. Här finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl.a. vårdcentral, apotek, bank, bibliotek, restauranger, inredning, florist, frisör och konditori. Veckans storhandling kan man med fördel göra på en WiLLY:S-butik invid Stockholmsmässan eller i en Coop Forum-butik i Västberga. Det finns även en ICA-butik längs Svartlösavägen och bra service i Fruängen Centrum.

I Långbro finns flera omtyckta skolor och förskolor, bla. Johan Skyttes skola (F-9) och Långbrodalsskolan (F-6).

Övrigt
Lekparker
Har finns gott om fina lekparker for områdets alla barn.

Långbro
Långbro gård har givit namn åt stadsdelen Långbro, centralt placerat mitt i Älvsjo. Herrgården har sina anor från senare delen av 1400-talet och var säteri redan under slutet av 1500-talet. Här bor du nära Långbro Park, Älvsjo C, Älvsjoskogen och Långsjöbadet.

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
BÄCKFORELLEN 26
Tomtarea:
652 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea:
90 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
180 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum:
6 rum och kök
Varav sovrum:
3
Badrum:
3
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
2-plansvilla med souterrängplan och takterass
Byggnadsår:
2011
Fasad:
Trä
Tak:
Låglutande tak med gummiduk
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä/betong
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
3-glas
Eldstad:
Braskamin
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Planbestämmelser:
Stadsplan: Långbro och älvsjö delar av (1947-09-05) Fastighetsplan: Bäckforellen t7-8,19 (2008-01-15) (genomförd 1947-09-05)
Taxeringsvärde totalt:
7773000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
4691000 kr
Taxeringsvärde tomt:
3082000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
29.82%
Pantbrev:
4st om totalt 5344000 kr
Värdeår:
2011
Energiförbrukning:
55
Energiprestanda:
55 kWh/Kvm och år
DRIFTSKOSTNAD El:
1950 kr/mån
23400 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Vatten/Avlopp:
250 kr/mån
3000 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Renhållning:
100 kr/mån
1200 kr/år
Driftskostnader totalt:
2300 kr/mån
Servitut:
0180K-2007-17252 - 1: Officialservitut vatten-och avloppsledning (2008-05-09)

Visningar

  • 2020-02-20
    Visningsanmälan krävs
  • 2020-02-23 14:00–14:30
    Välkommen på visning
L2000612
L2000610
L2000552
L2000556
L2000563
L2000546
L2000619
L2000617
L2000537
L2000542
L2000598
L2000604
L2000589
L2000583
L2000611
DJI_0097
DJI_0101
DJI_0102
DJI_0095
DJI_0093

Planritningar

Långbrodalsvägen 62 entre copy
Långbrodalsvägen 62 ÖVRE copy
Långbrodalsvägen 62 ÖVRE alt copy
Långbrodalsvägen 62 souterräng copy
Långbrodalsvägen 62 souterräng alt copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.