fbpx

Torngatan 40 Kapellgärdet / Uppsala

Såld
Rum: 4 ROK
Boarea: 110 Kvm
Avgift: 5 127 KR/MÅN
Pris: 3 850 000 KR

Välkommen till denna ljusa fina gavellägenhet med två balkonger, och ett oslagbart högt läge med vy mot både Vattholmavägen och den grönskande innergården. Lägenheten är optimalt planerad med stora öppna sällskapsytor och flödande ljus från stora fönsterpartier och påkostade materialval från byggåret 2011. Läget på Kapellgärdet i Uppsalas citykärna, är mycket centralt med direkt närhet till Höganäs och Vaksala torg. Här finns UKK för kulturevenemang, och Kvarnen med systembolag och en välsorterad matbutik med populär delikatessdisk. Resecentrum finns bara några minuter bort för all buss och tågtrafik. På behagligt promenadavstånd finns gågatan med all önskvärd shopping. Uppsalas citykärna har många mysiga restauranger och caféer för alla smaker.

Det här boendet passar par eller familjer som uppskattar den direkta närheten till citykärnan, men som ändå vill ha lugnet hemmavid.

Rumsbeskrivning

Möblerbar hall med klinkergolv i matt grafitgrå nyans, vitmålad vävtapet samt skjutdörrsgarderober med spegelglas.

Vardagsrum med stavparkett i lackad ek, vitmålad vävtapet och stora fönsterpartier i vinkel mot Vattholmavägen, samt utgång till en fin balkong.

Inglasad balkong med utgång från vardagsrummet med tillhörande belysning. Denna balkong har härlig kvällssol att njuta av.

Kök med stavparkett i lackad ek och vitmålad vävtapet. Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet som delas av med ett barbord i ek. Generös skåpinredning bakom vita luckor samt bänk i svart laminat och rostfri diskbänk. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kylskåp, frysskåp samt en stor diskmaskin i behaglig arbetshöjd. Vitvarorna är från Siemens. Det finns även en fläkt ovanför spishällen i rostfritt.

Badrum med klinkergolv i grafitgrå nyans, vitt exklusivt kakel, arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Ovanför finns praktiska förvaringsskåp. I badrummet finns ett badkar, wc med svart lock, vägghängd kommod och väggfast spegel med belysning.

Sovrum/Arbetsrum med stavparkett i lackad ek, vitmålad vävtapet och ett fönster mot gården. 

Master bedroom med stavparkett i lackad ek, vitmålad vävtapet och skjutdörrsgarderober med spegelglas. Det finns plats för en extra bred dubbelsäng. Från detta sovrum når ni en stor balkong med sol från förmiddagen till middagstid under sommaren. Läget är högt och lugnt mot den fina innergården. 

Inre möblerbar hall med klinkergolv i grafitgrå nyans och vitmålad vävtapet. Här finns en anpassad klädkammare med inredning från Elfa för bästa tänkbara förvaringsmöjligheter.

Sovrum med stavparkett i lackad ek, vitmålad vävtapet och ett fönster mot Vattholmavägen. Här finns plats för 160 cm bred säng.

Duschrum med klinkergolv i grafitgrå nyans, vitt kakel, duschhörna bakom avskiljande glasdörr, handdukstork, handfat samt badrumsskåp och wc med svart lock. 

Allmänt om lägenheten Denna lägenhet är väldigt påkostad med exklusiva materialval och specialanpassade vitvaror. Lägenheten är utrustad med gardinskenor i vardagsrummets tak samt med 3 TV-boxar som medföljer i köpet. Skicket på denna lägenhet är mycket bra.

Förening och fastighet

Brf Tornet 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2010. Det byggdes 1 flerbostadshus 2011 på fastigheten, med 61 bostadsrättslägenheter samt 2 hyreslokaler. Föreningen äger marken. Denna bostadsrättsförening är mycket välskött och har en mycket väl kontrollerad ekonomi med förhållandevis låg skuldsättning för föreningens ålder.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Fastum. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar under 2021. Föreningen tillämpar 1-2 månaders avgiftsfria månader för sina medlemmar varje år. I avgiften ingår följande: uppvärmning, kallvatten, Kabel TV grundutbud, Bredband 100/100 Mbit/s samt  abonnemang för IP telefoni. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift som betalas av låntagaren (1% av gällande prisbasbelopp) och en överlåtelseavgift som betalas av köparen (2,5% av gällande prisbasbelopp).

Föreningens tekniska förvaltning sköts av ML Mark & Fastighetsservice. Städning av föreningens allmänna utrymmen sköts av en extern firma. Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten samt gemensamt cykelförråd och barnvagnsförråd som delas med grannföreningen. I husets källare finns garageplatser för uthyrning till medlemmarna och det finns även parkeringsplatser utanför huset att hyra. Till platserna är det separat kö. För mer information om parkering se: https://www.tornet2.se/gemensamma-utrymmen/garage/

Väsentliga förbättringar under 2019-2020:

  • Ny värmepump
  • Nya laddstolpar till elfordon
  • Installation av IMD-el
  • OVK-besiktining
  • Brandsyn
  • Filterbyte i alla lägenheter
  • Radonmätning

 

För mer information om föreningen läs årsredovisningen, stadgarna, energideklarationen samt på föreningens webbplats: www.tornet2.se

 

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
110 Kvm (Enligt lägenhetsförteckning)
Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
3
Badrum:
2
Lägenhetsnr:
41301 (J1301)
Lägenhetsnr LMV:
1301
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2011
Balkong:
Två balkonger, varav en inglasad.
Förråd:
Källarförråd
Våning:
3
Hiss:
1
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Telia Triple play (Grundutbud av digitala TV-kanaler, abonnemang för IP-telefoni samt fiberanslutet bredband 100/100 mBit/s debiteras på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
5127 kr
Ingår i avgiften:
Värme, El, Kabel TV (basutbud), bredband, IP-telefoni (abonnemang) ingår som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften med 225 kr.
Ingår ej i avgiften:
Varmvatten
Andelstal, förening:
1.969200
Överlåtelseavgift:
1190 kr (Betalas av seller)
Känd avgiftsförändring:
Det finns inga beslutande avgiftsförändringar enligt föreningens webbplats 2020-12-30.
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
78
Energiprestanda:
78 kWh/Kvm och år
DRIFTSKOSTNAD El:
325 kr/mån
3900 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
183 kr/mån
2200 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Övrigt:
225 kr/mån
2700 kr/år
Driftskostnader totalt:
733 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Övrigt avser Kabel-TV, telefoni och bredband samt el som debiteras på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg.
Förening:
Brf Tornet 2
Org.nr:
769621-1080
Parkering:
Typ: Garage
Parkering:
Typ: Tomtmark

Visningar

Kontakta mäklare för visning

Planritningar

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.