Arvesgärde 35 Tuve / Göteborg

Rum: 3 ROK
Boarea: 81.5 Kvm
Avgift: 5 248 KR/MÅN
Pris: 2 280 000 KR

En trappa upp finner ni denna mysiga bostad med slitstarka golv och hållösa väggar. Som en blank canvas för er att låta fantasin flöda fritt och inreda bostaden exakt som ni vill ha den.

På den inglasade balkongen kan ni njuta av solen under största delen av dagen och kvällen. Under de kyligare månaderna kan ni med fördel slå på infravärmen och njuta av en god kopp te medans regnet smattrar fridfullt på fönstren.

Rymlig bostad med klassisk färgsättning och stora fönsterpartier bidrar till en ljus och harmonisk atmosfär. Renoverat badrum och tvättstuga som underlättar vardagsbestyren.

Varmt välkomna på visning!

HALL

Kvalitativ trälaminat och vitmålade väggar. Plats för avhängning och förvaring i platsbyggd dubbelgarderob med inbyggd belysning samt klädkammare.

VARDAGSRUM

Kvalitativ trälaminat och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel.

KÖK

Kvalitativ trälaminat och vitmålade väggar. Köksinredning i vitt och ovan den svarta arbetsbänken sitter vitt kakel. Köket är utrustat med spis och ugn (Electro Helios), köksfläkt samt kombinerad kyl och frys (LG, 2017). Matplats för ca fyra personer. Utgång till den inglasade balkongen.

SOVRUM 1

Kvalitativ trälaminat och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Utgång till bostadens inglasade balkong.

SOVRUM 2

Kvalitativ trälaminat och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och arbetshörna.

BADRUM

Mörkt klinkergolv med golvvärme och helkaklade ljusa väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar och handdukstork.

TVÄTTRUM

Mörkt klinkergolv och ljusmålade väggar och en del vitkaklad vägg. Tvättrummet är utrustat med handfat samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare (ElectroHelios, 2017).

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

RENOVERINGAR

2017 målades samtliga väggar, tak, radiatorer och värmerör. Nya lister, dörrar och golv lades. Badrum och tvättstuga renoverades. 

RIKSBYGGENS BRF TUVEHUS 7

Brf RB Brf Tuvehus 7 är en äkta bostadsrättsförening. Byggåret är 1971. I föreningen finns 342 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Arvesgärde 25-42.

Föreningen köpte huset 1971-1972 (tomträtt)

Föreningens ekonomi:
Överlåtelseavgiften (som betalas av köparen) är 2,5% av basbeloppet. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om ca 455kr/pant (1% av gällande prisbasbelopp), även denna betalas av köparen.

Inga planerade avgiftshöjningar.

Allmänt:
Föreningen har nio tvättstugor, en per hus och är belägna på entréplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. En mattvätt finns att tillgå på Arvesgärde 33.

I föreningen finns även föreningslokal samt cykel- och barnvagnsförråd.

Gemensam gård med gräsmatta, bänkar och boulebana. Här finns även gemensam lekplats och fina grönområden.

 

Renoveringar/underhåll:
2008 energideklarerades huset och samtliga tak byttes
2009-2010 färdigställdes p-platsprojektet
2010 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och en PCB-sanering av fogarna i byggnaderna utfördes.
2011 renoverades samtliga söderfasader
2012 byttes elen ut i trapphusen, balkonger målades om och underhåll av fönster genomfördes. Under samma år installerades även nya porttelefoner.
2015 påbörjades stambyte i badrum i samtliga lägenheter
2017 färdigställdes stambyte med godkänd slutbesiktning. Samma år genomfördes även fläktbyte och trädgården rustades upp.
2018 Underhåll av tvättstugeutrustning samt målning av betongolv.
2019-2020 Planerat underhåll av Entréer
2020-2021 Asfaltering och underhåll av fasader

TV/Internet:
Föreningen är ansluten till digital-TV via Com Hem och internet via ComHem.

Parkering:
I föreningen finns 417 parkeringsplatser varav 118 hyrs av BRF Tuvehus 4 genom servitut. Plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad utan eluttag, respektive ca 300 kr/månad för parkeringsplats med eluttag. I dagsläget ingen kö till p-plats.

Uppgifterna är uppdaterade 2020-08-27.

Angiven information ovan kommer ifrån föreningens hemsida, föreningens dokumentation samt från styrelsen. Om denna information är viktig för din affär råder vi dig att kontrollera den själv. Vi som mäklare ansvarar ej för att denna information är korrekt.

OMRÅDE

Tuve är en naturnära stadsdel med flera stora parker, promenadsträckor och friluftsaktiviteter. Härifrån når du sporthall, golfbanor och 4H-gård på bara några minuter.

På Tuve torg har du allt du behöver för att ha en lätt vardag. Vårdcentral, apotek, tandläkare, två mataffärer och ett nyöppnat Nordic wellness gym. Du har även en lunchrestaurang som på även serverar pizza.

Inom några minuter finner du hela sex skolor där Fridaskolan kanske är den mest kända och populära. Under 2021 förväntas den nybyggda Glöstorpsskolan invid Tuve torg stå färdig. Skolan är för årskurs 4 till 9. Nolehultsvägens förskola är en nybyggd förskola som blir en naturlig mötesplats för barn och nyblivna föräldrar.

Den närmsta omgivningen består av Sankt Jörgen som är känd för sitt spa, underbara restaurang och golfbana. 

Från Tuve går buss 17 som först tar dig till Hjalmar Brantingsplasen med anknytning till resten av Göteborg och behöver du  ta dig centralstationen mitt i centrum så tar det ca 18 minuter med samma buss. Bussarna går var 4e minut under stora delar av dagen.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
81.5 Kvm (Enligt lägenhetsförteckning)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
3
Lägenhetsnr LMV:
1105
Byggnadstyp:
Gathus
Byggnadsår:
1971
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
1
Hiss:
0
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
5248 kr
Ingår i avgiften:
I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV, bredband (100/10), IP-telefoni (bas) och bostadsrättstillägg. Kostnad för hushållsel tillkommer och debite
Andelstal, förening:
0.3362 %
Andelstal, ägande:
0.33617 %
Överlåtelseavgift:
1183 kr
Reparationsfond:
416 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
137
Energiprestanda:
137 kWh/Kvm och år
DRIFTSKOSTNAD El:
100 kr/mån
1200 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
90 kr/mån
1080 kr/år
Driftskostnader totalt:
190 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår hushållsel ca 1 200 kr/år och hemförsäkring ca 1 080 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Förening:
Riksbyggen BRF Tuvehus nr 7
Org.nr:
757202-6925
031
034
043
015

Planritningar

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.