fbpx

Porkalagatan 3 Akalla / Kista / Stockholm

Rum: 3 ROK
Boarea: 76 Kvm
Avgift: 4 639 KR/MÅN
Pris: 1 995 000 KR
Bud: 2 200 000 KR

Välkommen till denna väldisponerade trerummare högst upp i huset. Här bjuds på stort ljusinsläpp med milsvid utsikt. Lägenheten har nyligen genomgått viss renovering med nylagda parkettgolv i hall, kök och vardagsrum. Badrum renoverades även för dryga ett år sedan med smakfulla materialval. Rymligt vardagsrum med pardörrar till köket, vilket skapar en social planlösning. Bostaden har en härlig balkong med utsikt mot den grönskande innergården. Här bor du med närhet till Akalla Centrum, goda kommunikationer till innerstaden och grönområden utanför porten. Bostadsrättsförening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

Interiör

Hall 
Rymlig hall med god plats för avhängning och förvaring. Vitlaserat parkettgolv och väggar målade i ljus nyans. Klädkammare med platsbyggd förvaring finns även i anslutning till hallen. 

Vardagsrum
Stort vardagsrum med stort ljusinsläpp. Pardörrar mellan kök och vardagsrum öppnar upp till en social planlösning mellan rummen. Vardagsrummet rymmer god plats för soffmöblemang och större matbord. Golv i vitlaserad ekparkett och väggar målade i ljus nyans. Från vardagsrummet når du bostadens trevliga balkong med utsikt över föreningens grönskande innergård. 

Kök
Ljust och stilrent kök med generösa bänkytor. God förvaring i både under- och överskåp. Köket är utrustat med kyl/frysskåp, diskmaskin, spis, ugn och spisfläkt. Köket inrymmer även matplats för minst sex personer. 

Badrum 
Fräscht och nyligen renoverat badrum. Badrummet i helkaklat vitt utförande samt brunt klinkers. Utrustat med wc, dusch, kommod, spegelskåp och handdukstork. 

Sovrum 1
Bostadens största sovrum med golv i ekparkett och väggar målade i vitt. Här har man en vacker utsikt ut mot grönskande fält och skogsområde. Sovrummet rymmer god plats för både större dubbelsäng, skrivbord och förvaring. 

Sovrum 2
Trevlig sovrum med härligt ljusinsläpp. Bostadens andra sovrum bjuder också på en trevlig och grönskande utsikt. Golv i ekparkett och väggar målade i ljus nyans. Här finns god plats för större säng, skrivbord och förvaring. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. 

Förening

Bostadsrättsföreningen Porkala nr. 249 är en äkta förening som bildades 1982. Föreningens fastigheter byggdes 1976 - 1978. Föreningen innehar tomträtten till samt äger och förvaltar samtliga byggnader på fastigheterna Porkala 1, 3-4 och 7-14. Föreningen äger 18 bostadshus innehållande 823 lägenheter och 22 lokaler, varav 6 lägenheter och 22 lokaler är hyresrätter. Föreningens ekonomi är god med en låg belåningsgrad. Det finns i dagsläget inte några planer på att höja avgiften. 

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1100 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 450 kr/pant. 
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. 

Med bostaden följer tillgång till ett förråd på källarplan. 

Genomfört underhåll
2017 - 2019 Fönsterbyte
2018-2019 Byte av bredbandsleverantör från Telenor till Bahnhof. Bredbandet ingår i avgiften till föreningen.
2018 - 2019 Hissrenovering, Sibeliusgången 32-48
2020 -2021 nytt styr- och övervakningssystem hos underhållscentralerna. Arbetet kommer att slutföras under 2021.

Föreningen förbereder för ett att stambyte ska påbörjas med start tidigast 2022. Då kommer även äldre el-stigar att bytas ut. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen disponerar en föreningslokal (går att hyra för medlemmar), gym, bastu, cykelrum och ett skyddsrum. 
Medlemskap hos föreningens gym beviljas i mån av plats. Om det inte finns plats går det bra att skriva upp sig på en kölista. Årsavgiften är 1 200 kr per lägenhet. 

Parkering
Föreningen har två stycken parkeringsgarage.
Porkalafaret: varmgarage beläget under husen på Sibeliusgången.
Kasködäcket: parkeringshus på tre plan. Totalt erbjuder föreningen 644 stycken parkeringsplatser, varav sex av dem är för motorcyklar. 

Område

Bostaden ligger belägen med ett trevligt läge i Akalla. Här bor du med närhet till Akalla centrum med matbutiker och tunnelbana. Med tunnelbanans blåa linje tar du dig smidigt in till Stockholms Central på endast 20 minuter. Järvafältet ligger på kort avstånd med härliga grönområden som även skådas från sovrumsfönstret. Närområdet erbjuder förskolor, skolor, sporthall, simhall och ishall. På behändigt avstånd finner du även Kista Galleria med ett stort utbud av butiker och restauranger. 

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
76 Kvm (Föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
1502
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1977
Fönster:
3-glas
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
5
Hiss:
1
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
Bahnhof
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
4639 kr
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, bredband och kabel-tv (basutbud)
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
147
Energiprestanda:
147 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB BRF Porkala nr 249
Org.nr:
716417-7987

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visning!

Senaste bud

    Budgivare 1: 2 200 000 kr
Porkalagatan 3-13
Porkalagatan 3-12
Porkalagatan 3-4
Porkalagatan 3-D3
Porkalagatan 3-5
Porkalagatan 3-D2
Porkalagatan 3-16
Porkalagatan 3-19
Porkalagatan 3-D4
Porkalagatan 3-18
Porkalagatan 3-3
Porkalagatan 3-22

Planritningar

Porkalagatan 3 copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.