fbpx

Grinnekullegatan 244 Tuve / Göteborg

Rum: 5 ROK
Boarea: 132 Kvm
Tomtarea: 162 Kvm

Ett av områdets allra bästa lägen; baksidan har fritt läge och vacker utsikt mot skog och natur! Här finner ni detta charmiga restaurerade radhus med bevarad karaktär. I husets stora och rymliga sällskapsrum har ni direkt anslutning till en solig altan som är perfekt för festliga tillställningar och härliga grillkvällar. Det hemtrevliga köket är utrustat med alldeles nya och moderna vitvaror i rostfritt stål. Varmt välkommen att anmäla ert intresse! Privat visning kan ordnas!

Beläget i ett populärt och lugnt barnvänligt område, präglas bostaden av en harmonisk atmosfär. Här får ni en bra balans mellan det sociala och privata. Huset har två badrum; det ena med dusch och det andra med badkar. Det finns en separat och generös tvättstuga med nya maskiner från Cylinda. Det finns två härlig uteplatser; en fin ljusgrå stenlagd uteplats på framsidan med trädgårdsrabatter, samt ett nylagt trädäck på baksidan intill gräsmattan med grönskande buskar och underbar utsikt mot skogen. Fint under alla årstider!

På entréplan finns ett stort sällskapsrum där ni har utrymme för både vardagsrumsmöblemang och matsalsmöbel. Det finns även plats för trevliga måltider i köket. I allrummet på övervåningen har ni dessutom en mysig plats för familjen att samlas. Det soliga läget erbjuder ett fint ljusinsläpp genom takkupolen och fönstren. Sovrummen är luftiga och lättmöblerade. Detta välkomnande och välplanerade hem erbjuder många trivsamma ytor att vistas på.

Detta är en bostad för familjen att växa i, med en flexibel planlösning som enkelt kan justeras utefter familjens behov. Här finns möjlighet till fler sovrum. Det finns genomgående goda förvaringsmöjligheter. Klassiska färgval såsom vita väggar och parkettgolv i träslaget ek gör bostaden till en perfekt bas för er att inreda precis som ni vill.

På tomten finns två förråd, ett kall- och ett varmförråd, med gott om plats för allt från verktyg till fritidssysslor. En annan fördel med huset är att det har en friköpt tomt (husägaren äger även tomten). Huset ligger dessutom i en rad med endast tre hus. Det tillhörande garaget har ett gavelläge som ligger bekvämt bredvid stråket upp mot huset. Därtill nära till skolor, torget och parker. Allt som man kan önska! Varmt välkommen att anmäla ert intresse! Privat visning kan ordnas!

ENTRÉ OCH UTEPLATS

In genom grinden till den välkomnande framsidan av huset. Här möts ni av en stenlagd uteplats med utrymme för utemöbler och planteringar. Här finns soprum och två förråd; kallförråd och varmförråd.

HALL

Parkettgolv i träslaget ek och vita väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring i yteffektivt garderobsutrymme under trappan, där det finns gott om plats för bland annat ytterkläder och skor.

RENOVERINGAR:

2020 lades nytt trägolv. Trappa, väggar, lister och tak målades. I förrådsutrymmet lades en ljusgrå heltäckningsmatta och väggar målades. På trappstegen lades ljusgrå heltäckningsmatta.

KÖK

Direkt till höger om hallen nås köket. Parkettgolv i träslaget ek och vita väggar.  Köksinredning med vita överskåp och gråa underskåp. Ny köksutrustning bestående av extra bred spis och fläktkåpa, samt diskmaskin och två stycken kyl- och frysskåp i fullhöjd. Samtliga nya vitvaror i rostfritt av fabrikat Electrolux, och fläktkåpa av fabrikat Franke. Matplats för cirka 6 personer. Från köket nås tvättstugan.

RENOVERINGAR:

2020 installerades samtliga vitvaror och nya handtag monterades på köksluckor. Väggar, tak, lister, köksluckor och kakel målades samt nytt trägolv lades. 

TVÄTTSTUGA

Vita väggar och grå plastmatta. Här finns tvättbänk med tvättho och avlastningsyta i rostfritt. Väggskåp, tre högskåp och hyllor. Den maskinella utrustningen består av två nya matchande maskiner; tvättmaskin och torktumlare av fabrikat Cylinda. Här finns även varmvattenberedaren.

RENOVERINGAR:

2020 installerades ny tvättmaskin och ny torktumlare. Golv, väggar, lister, tak och skåp målades. Ny utrustning: tvättbänksblandare (kran), handtag, hyllor, klädstång och draperi.

VARDAGSRUM

Parkettgolv i träslaget ek och vita väggar. Plats för stor soffgrupp och fåtöljer, samt stort matsalsbord. Här finns utgång till bostadens träaltan. Stort glasparti med fönster och fönsterdörr från vägg till vägg.

RENOVERINGAR: 

2020 lades nytt trägolv. Väggar, lister och tak målades.

UTEPLATSER

Lummig uteplats i soligt söderläge. Här kliver ni ut på en skön träaltan som övergår till gräsmatta. Här finns plats för stort loungemöblemang, solstolar och studsmatta. Utsikt mot naturen! Det finns även en stenlagd uteplats på framsidan av huset.

RENOVERINGAR:

2020 lades ny trätrall på altanen.

TOALETT OCH DUSCH

Helkaklade väggar och klinkergolv samt plastmatta på golv i duschutrymmet. WC, handfat samt dusch med skjutdörrar.

RENOVERINGAR:

2020 ny utrustning: tvättställsblandare (kran), spegel, hylla, beslag och lampa, samt duschmunstycke. 

ALLRUM

Ekparkettgolv och vita väggar. Plats för soffgrupp, TV med tillhörande möblemang. Allrummet kan med fördel göras om till ett fjärde sovrum om så önskas.

RENOVERINGAR:

2020 målades väggar, lister och tak.

KLÄDKAMMARE

Ljusgrå heltäckningsmatta och vita väggar. Stor och rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger.

RENOVERINGAR:

2020 Väggar, lister och tak målades. Ljusgrå heltäckningsmatta lades.

SOVRUM 1

Ekparkettgolv och vita väggar. Plats för dubbelsäng och nattduksbord, samt byrå eller länga med garderober.

RENOVERINGAR:

2020 målades väggar, lister och tak.

SOVRUM 2

Ekparkettgolv och vita väggar. Plats för dubbelsäng (alternativt enkelsäng) och nattduksbord samt byrå.

RENOVERINGAR:

2020 målades väggar, lister och tak.

SOVRUM 3

Parkettgolv i träslaget ek och vita väggar. Plats för enkelsäng, nattduksbord och arbetshörna.

RENOVERINGAR:

2020 målades väggar, lister och tak. Nytt trägolv lades.

BADRUM

Vit våtrumstapet och grå plastmatta. WC, kommod (tvättställ och underskåp) med spegel och badkar.

RENOVERINGAR:

2020 målades golv, väggar och tak. Ny utrustning: toalettstol, kommod (tvättställ och underskåp), tvättställsblandare (kran), spegel, lampor, hyllor och beslag.

RENOVERINGAR

1992 byttes fönstren ut mot nya på baksidan av huset.

1995 fick huset ny fasad på baksidan.

2005 stenläggning på framsidan.

2015 ny varmvattenberedare. 

2017 målades husets fasader.

2019 lades nytt tak på varmförrådet, samt entrépassagen.

2020 bytes taket samt takkupolen på huset.

FÖRRÅD

På framsidan vid husets entré finns två förråd; ett varmförråd och ett kallförråd.

PARKERING OCH GARAGE

Till bostaden hör ett garage med gavelplacering, bekvämt belägen bredvid den närmaste gångvägen upp till huset. Utöver garaget ingår även ett parkeringskort för parkering utomhus.

INTECKNINGAR

Det finns totalt 3 st pantbrev uttagna om sammanlagt 257 600 kr.

SAMFÄLLIGHET

Samfälligheten ansvarar för krypgrunden (senaste kontrollen av radhusets krypgrund gjordes November 2018), tillfartsgator, gångvägar, lekplatser, grönytor, garage, parkeringsplatser, spolplattor, servicledningar för vatten, avlopp och dagvatten, ytterbelysning, tomrör för telekablar, ledningar och installationer för datakommunikation och tv, luckor, fuktspärr, stegar och markbehållare.

För mer information om samfällighetsföreningen besök www.grinnekullen.se

OMRÅDE

Bredvid huset finns en stig som tar er genom ett smalt skogsparti som leder direkt till idrottsområdet där ni finner Tuve Ishall (hockey), Tuvevallen (fotboll) och Hisingsparken med promenadstråk.

Tuve är en naturnära stadsdel med flera stora parker, promenadsträckor och friluftsaktiviteter. Härifrån når du Tuve Sporthall (innebandy), golfbanor och Kättilsröds 4H-gård på bara några minuter. Det finns även flera olika lekplatser för barn.

På Tuve Torg har du allt du behöver för en lätt vardag. Vårdcentral med BVC, apotek, tandläkare, två mataffärer och ett nyöppnat Nordic Wellness gym. Det finns även en kvarterskrog för både lunch och middag, som dessutom erbjuder pizza för bordsservering eller avhämtning.

Den närmaste omgivningen består av Sankt Jörgen som är känd för sitt spa, underbara restaurang och golfbana. Tuve är ett område som utvecklas, växer och blomstrar med mycket nyproduktion av bostadsrätter och skolor.

SKOLOR

Inom några minuter finner ni hela sex skolor, bland annat Fridaskolan och Gunnestorpsskolan. Under 2021 förväntas den nybyggda Nya Glöstorpsskolan invid Tuve Torg stå färdig, för årskurs 4 till 9. Grinnekullegatans Förskola eller nybyggda Nolehultsvägens Förskola blir naturliga mötesplatser för barn och nyblivna föräldrar.

KOLLEKTIVTRAFIK

Från Tuve går buss 17 som först tar dig till Hjalmar Brantingsplatsen med anknytningar till resten av Göteborg, och behöver du ta dig centralstationen mitt i centrum så tar det cirka 18 minuter med samma buss. Bussarna går med täta avgångar, cirka var 4:e minut under stora delar av dagen.

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
TUVE 47:32
Tomtarea:
162 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
132 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum:
5 rum och kök
Varav sovrum:
3
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
2-plans radhus
Byggnadsår:
1970
Besiktigad:
Ja, 2020-11-11
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Stomme:
Träreglar
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund (samfällighetens ansvar)
Fönster:
Varierande typ och ålder
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
TV och bredband via ComHem. Fiber.
Uppvärmning:
Direktverkande el
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser:
Tomtindelning: 47-fjället i tuve (1971-03-16) Stadsplan: (1970-05-25) (genomförd 1970-05-25)
Taxeringsvärde totalt:
2495000
Taxeringsvärde fastighet:
1541000
Taxeringsvärde tomt:
954000
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
32.6%
Värdeår:
1970
Försäkring, fullvärde:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
140
Energiprestanda:
140 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
DRIFTSKOSTNAD Värme:
958 /mån
11500 /år
DRIFTSKOSTNAD El:
400 /mån
4800 /år
DRIFTSKOSTNAD Samfällighet:
1500 /mån
18000 /år
Driftskostnader totalt:
2858 /mån
Driftskostnader kommentar:
I angiven driftskostnad enligt schablon för enpersonshushåll ingår uppvärmning ca 11 500 kr/år, hushållsel ca 4 800 kr/år samt samfällighetsavgälden ca 18 000 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.
Servitut:
GA1: Gemensamhetsanläggning GÖTEBORG TUVE GA:9

Visningar

Kontakta mäklare för visning

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39

Planritningar

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.