fbpx

Fixfabrikens Gata 14 Majorna / Göteborg

Rum: 2 ROK
Boarea: 44 Kvm
Avgift: 3 074 KR/MÅN
Pris: 2 890 000 KR

Nu erbjuds chansen att förvärva en helt nyproducerad 2:a med balkong i ett av Balders nyproduktions projektet, Fixfabriken i Majorna. Byggnaden Bränneriet som är den första delen av detta uppkommande bostadsområde står idag färdig och har inspirerande miljö där industriromantiken möter framtidens arkitektur och behov.
Här är möjligheten att bli den första ägaren som flyttar in i denna toppmoderna nyproduktion då lägenheter i dagsläget står tom. Bostaden har hög kvalité på dess standardinredning med kök från Marbodal och vitvaror ifrån Siemens i en snygg matchning med resterande lägenhetens ytskikt och färger. Badrummet är klätt med Höganäs kakel & klinker och balkong ligger in mot den lugna innergården. Här bor man precis bredvid Sannaparken och har flertal restauranger, matbutiker och träningsfaciliteter på gångavstånd. På ca 10 min pendlar man in till centrum och Ostindiegatans hållplats ligger endast 500m bort. Välkomna att kontakta mäklare för visning!

Plangenomgång

Planlösningen är genomtänkt där man först stiger in i hallen som har plats för avhägning och förvaring i platsbyggd garderob. I direkt anslutning till hallen ligger sovrummet till vänster som har platsbyggd garderobsvägg för smart förvaring och fönster in mot innergården. Längre ner i hallgången har man städ- och linnegarderob för mer förvaring och badrummet har tvättmaskin och torktumlare i en tvättpelare. Vidare in i lägenheten kommer man in i vardagsrummet och köket som har en öppen planlösning. Här har man plats för både matbord för fyra personer och större soffgrupp. Från detta rummet nås även lägenhetens balkong. 

Hall

Trägolv Kährs Ask och målade väggar i matt vitrgrå ton. Garderob från Marbodal. 

Sovrum

Trägolv Kährs Ask och målade väggar i matt kritvit. Platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrspartier ifrån Mirro.

Badrum

Ytskikt består av Höganäs kakel i blank vitt och klinker i Keradur silvergrå ton. Badrummet är utrustat med dusch med duschvägg i klarglas, blankpolerad profil. WC, kommod och spelgelskåp från vedum samt tvättmaskin och torktumlare ifrån Siemens.

Kök

Trägolv Kährs Ask och målade väggar i vitgrå matt ton. Köksinredningen är från Marbodal med samtliga vitvaror från Siemens. Köksinredning i ljusgrå ton och ovan bänkskivan i laminat sitter spotlightbelysning infälld i skiva under överskåpen. Stänkskydd i vit blank kakel. Köket är utrustat med induktionsspis med häll, rostfri varmluftsugn, integrerad diskmaskin, köksfläkt infälld i överskåp samt inbyggd rostfri mikro i överskåp. Rostfri delad kyl och frys, städskåp och linneskåp för förvaring.

Samtliga luckor är med dämpning och överskåpet har mjukstängande. 

Vardagsrum

Trägolv Kährs Ask och målade väggar i matt vitgrå ton. Från vardagsrummet kommer man ut till balkongen som ligger in mot innergården. 

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk plan, årsredovisning och föreningens egna hemsida. 

För mer info om materialval, Fixfabriken och föreningen besök gärna föreningen- och Balders hemsida. Samt se de bifogade dokumenten. 

https://nyproduktion.balder.se/omrade/fixfabriken/

https://brfbranneriet.brfnet.se/

Förening

BRF BRÄNNERIET I MAJORNA
Brf Bränneriet i Majorna är en äkta förening och registrerades 2017. Föreningen består av 134 bostadsrätter.

Föreningens ekonomi:
Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbeloppet ( betalas av köparen ). Pantsättningsavgiften är 1% av basbeloppet per pant.

Föreningen har en ekonomisk plan för de kommande 16 åren där man planerar att höja månadsavgiften löpande med 2 % vart år. Föreningen kommer även använda sig av SBC för den ekonomiska förvaltningen.

För mer information se föreningens ekonomiska plan.

Allmänt:
Föreningen har gemensamma barnvagns- och cykelrum i husen. Miljörum och uppställningsplats för cyklar. Cykelrum och barnvagns rum finns på entréplan och i källaren. Gemensam föreningslokal som kan nyttjas efter föreningens tycke (t.ex. uthyrningsbar lägenhet, konferensrum etc.).

Entréporterna har kodlås/tag.

Parkering:
Föreningen disponerar över 50 stycken parkeringsplatser varav 6 med laddstolpe. Parkeringsplatserna är under huset med infart mellan hus 3 och 4.
Preliminär avgift för vanlig p-plats är ca 1400 kr/månad, ej fasta platser och för laddstolpe ca 1700 kr/månad - elkostnad tillkommer.

TV/Internet:
Föreningen har gruppanslutning till Telia triple play där bredband med 100/100mbt/s, Tv-paketet lagom och IP telefoni ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg på 206 kr/mån.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare? = nej
Tillåter föreningen delat ägande? = Ja
Äger föreningen marken? = Ja

Övrigt:
För mer information se föreningens hemsida.
https://brfbranneriet.brfnet.se/

Uppgifterna är uppdaterade 2021-06-30.

Angiven information ovan kommer ifrån föreningens hemsida, föreningens dokumentation samt från styrelsen. Om denna information är viktig för din affär råder vi dig att kontrollera den själv. Vi som mäklare ansvarar ej för att denna information är korrekt.

Bostadsrättstillägg

Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring som gäller för skador på av bostadsrättshavare bekostad fast inredning samt egendom som tillhör bostadsrättsförening, men för vilken bostadsrättshavaren har underhållsansvar. Vi rekommenderar dock att man själv ser över skyddet avseende bostadsrättstilläggsförsäkring genom sin hemförsäkring. Detta beroende på att det är möjligt att få ett mer förmånligt skydd via sin hemförsäkring, beroende av vilket bolag man har sin hemförsäkring i.

Se vad bostadsrättstilläggsförsäkringen som föreningen upphandlat innehåller enligt bifogat.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
44 Kvm (Enligt ekonomisk plan)
Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
5-1201
Tillträde:
2021-11-01
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2021
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
3
Hiss:
1
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3074 kr
Ingår i avgiften:
Värme, kallvatten samt obligatoriskt tillägg om 206 kr/ mån för bredband, Tv-paket lagom och IP telefoni.
Ingår ej i avgiften:
Kostnad för hushållsel och uppvärmning av vatten debiteras via föreningen och avräknas efter förbrukning.
Andelstal, förening:
0.5688 %
Andelstal, ägande:
0.5688 %
DRIFTSKOSTNAD El:
300 kr/mån
3600 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Vatten/Avlopp:
92 kr/mån
1100 kr/år
Driftskostnader totalt:
392 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
driftkostnaderna är preliminära uppgifter ifrån föreningen och den ekonomiska planen vilket kommer korrigeras retroaktivt.
Förening:
Brf Bränneriet i Majorna
Org.nr:
769634-4345
IMG_3149
IMG_3160
IMG_3170
IMG_3147
IMG_3151
IMG_3162
IMG_3168
IMG_3145
IMG_3142
IMG_3158a
IMG_3173
IMG_3167
IMG_3177
IMG_3182

Planritningar

Fixfabrikens Gata 14 copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.