Arvesgärde 40 Tuve / Göteborg

Rum: 3 ROK
Boarea: 81.5 Kvm
Avgift: 5 248 KR/MÅN
Pris: 2 380 000 KR

Högst upp i huset med grönskande trädtoppar som utsikt och stora fönsterpartier i två väderstreck, präglas denna toppmoderna bostad av ett vackert ljusflöde och en fridfull atmosfär.

Det renoverade köket har alla bekvämligheter en behöver för en enkel vardag och väggen ovan diskbänken är klädd i vitgranit som sätter pricken över i:et för den smakfulla inredningen.

Genomgående ekparkett, kvalitativa material, badrum med golvvärme, fullutrustat tvättstuga och insynsskyddat balkong. En perfekt bostad för er som vill ha ett bekymmersfritt boende, där det är bara att flytta in.

HALL

Ekparkett och vitmålade väggar. Möblerbar hall med plats för avhängning och förvaring i klädkammare.

VARDAGSRUM

Ekparkett och vitmålade väggar samt en stilfull fondvägg i sten. Plats för vältilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel om så skulle önskas.

KÖK

Ekparkett och vitmålade väggar. Köksinredning i vitt och ovan arbetsbänken i mörk granitlaminat sitter vitt granit. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, keramisk spishäll och köksfläkt. Samtliga vitvaror av fabrikat Bosch i rostfritt utförande förutom kyl och frys som går i vitt. Matplats för ca 4 personer. Utgång till bostadens balkong.

SOVRUM 1

Ekparkett och vitmålade väggar samt fondvägg i blått. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring i inbyggd skjutdörrsgarderob. Utgång till bostadens balkong.

RENOVERINGAR:
2020 målades väggarna.

SOVRUM 2

Ekparkett och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och arbetshörna.

BADRUM

Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badrumsutrustningen består av WC, dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. Infällda spotlights med dimmerfunktion.

TVÄTTSTUGA

Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar samt ett kakel parti i vitt ovan handfatet. Utrustningen består av handfat, spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en avlastningsbänk.

RENOVERINGAR:
2020 monterades arbetsbänken och förvaringsskåp in.

RIKSBYGGENS BRF TUVEHUS 7

Brf RB Brf Tuvehus 7 är en äkta bostadsrättsförening. Byggåret är 1971. I föreningen finns 342 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Arvesgärde 25-42.

Föreningen köpte huset 1971-1972 (tomträtt)

Föreningens ekonomi:
Överlåtelseavgiften (som betalas av köparen) är 2,5% av basbeloppet. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om ca 455kr/pant (1% av gällande prisbasbelopp), även denna betalas av köparen.

Inga planerade avgiftshöjningar.

Allmänt:
Föreningen har nio tvättstugor, en per hus och är belägna på entréplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. En mattvätt finns att tillgå på Arvesgärde 33.

I föreningen finns även föreningslokal samt cykel- och barnvagnsförråd.

Gemensam gård med gräsmatta, bänkar och boulebana. Här finns även gemensam lekplats och fina grönområden.

 

Renoveringar/underhåll:
2008 energideklarerades huset och samtliga tak byttes
2009-2010 färdigställdes p-platsprojektet
2010 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och en PCB-sanering av fogarna i byggnaderna utfördes.
2011 renoverades samtliga söderfasader
2012 byttes elen ut i trapphusen, balkonger målades om och underhåll av fönster genomfördes. Under samma år installerades även nya porttelefoner.
2015 påbörjades stambyte i badrum i samtliga lägenheter
2017 färdigställdes stambyte med godkänd slutbesiktning. Samma år genomfördes även fläktbyte och trädgården rustades upp.
2018 Underhåll av tvättstugeutrustning samt målning av betonggolv.
2019-2020 Planerat underhåll av Entréer
2020-2021 Asfaltering och underhåll av fasader. Installation av fyra laddplatser för elbilar.

Föreningen planerar att, inom de närmsta åren, byta fönster enligt behov, renovera balkonger samt rengöra fasader. Föreningen kommer även undersöka möjligheterna för att installera solpaneler.

TV/Internet:
Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och internet via ComHem.

Parkering:
I föreningen finns 417 parkeringsplatser varav 118 hyrs av BRF Tuvehus 4 genom servitut. Plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad utan motorvärme, respektive ca 300 kr/månad för parkeringsplats med motorvärme. I föreningen finns även 4 st laddplatser för elbilar. Plats kan hyras till en kostnad om 500 kr/mån. I dagsläget ingen kö till p-plats.

Uppgifterna är uppdaterade 2020-10-20.

Angiven information ovan kommer ifrån föreningens hemsida, föreningens dokumentation samt från styrelsen. Om denna information är viktig för din affär råder vi dig att kontrollera den själv. Vi som mäklare ansvarar ej för att denna information är korrekt.

OMRÅDE

Tuve är en naturnära stadsdel med flera stora parker, promenadsträckor och friluftsaktiviteter. Härifrån når du sporthall, golfbanor och 4H-gård på bara några minuter.

På Tuve torg har du allt du behöver för att ha en lätt vardag. Vårdcentral, apotek, tandläkare, två mataffärer och ett nyöppnat Nordic wellness gym. Du har även en lunchrestaurang som på även serverar pizza.

Inom några minuter finner du hela sex skolor där Fridaskolan kanske är den mest kända och populära. Under 2021 förväntas den nybyggda Glöstorpsskolan invid Tuve torg stå färdig. Skolan är för årskurs 4 till 9. Nolehultsvägens förskola är en nybyggd förskola som blir en naturlig mötesplats för barn och nyblivna föräldrar.

Den närmsta omgivningen består av Sankt Jörgen som är känd för sitt spa, underbara restaurang och golfbana. 

Från Tuve går buss 17 som först tar dig till Hjalmar Brantingsplasen med anknytning till resten av Göteborg och behöver du ta dig till centralstationen mitt i centrum så tar det ca 18 minuter med samma buss. Bussarna går var 4e minut under stora delar av dagen.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
81.5 Kvm (Enligt lägenhetsförteckning)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
132
Lägenhetsnr LMV:
1301
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Gathus
Byggnadsår:
1971
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
4 av 4
Hiss:
0
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
5248 kr
Ingår i avgiften:
I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV, bredband (100/10), IP-telefoni (bas) och bostadsrättstillägg. El debiteras enligt enskilt förbrukning.
Andelstal, förening:
0.3362 %
Andelstal, ägande:
0.33617 %
Överlåtelseavgift:
1183 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
137
Energiprestanda:
137 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
DRIFTSKOSTNAD El:
204 kr/mån
2448 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
121 kr/mån
1454 kr/år
Driftskostnader totalt:
325 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (2 vuxna, 1 barn) ingår hushållsel ca 2 448 kr/år och hemförsäkring ca 1 454 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Förening:
Riksbyggen BRF Tuvehus nr 7
Org.nr:
757202-6925
016
015
017
019
011
012
07
08
022
06
09
01
05
04
014
021
018
010
03
pplet

Planritningar

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.