fbpx

Ugglevägen 32 B Saltängen / Nacka

Rum: 2 ROK
Boarea: 51.5 Kvm
Avgift: 2 923 KR/MÅN
Pris: 2 395 000 KR

Med ett lugnt och skyddat läge på Ugglevägen finner ni denna ljusa och välplanerade tvårummare med balkong i fritt läge. Bostaden karaktäriseras av vackert ljusinsläpp, gott om förvaring, modernt kök, samt sobra färgval på väggarna. Föreningen är oerhört välskött och helt skuldfri (inga lån)

Saltängen är fantastiskt vackert beläget vid Skurusundet invid villaidyllen Saltsjö-Duvnäs med hav och skog på nära håll och ändå bara ca 15-30 minuter från city. Här finns badsjöar (endast 10 min promenad till Långsjön), Skuruparken med skog, Saltsjö-Duvnäs marina, strandpromenad, seglarskola, café/restaurang m.m. På promenadavstånd finns butiker och service i Ektorps Centrum. I närområdet finns även flera förskolor och skolor. Täta bussförbindelser till Slussen likväl som vidare ut till skärgården. OBS: ENDAST BOKADE VISNINGAR PGA COVID-19

Allmänt


Entre
Ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i platsbygg garderob. Säkerhetsdörren medför en lägre försäkringskostnad. Praktiskt klinker på golv.

Vardagsrum
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med fina golv, ljusa färgval på väggarna samt stora fönster och utgång till balkong i fritt läge.

Kök 
Trivsamt och funktionellt kök med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. I köksutrustningen finner ni ugn, spis, kyl/frys och fläkt. Mysig matplats vid fönster.

Sovrum 
Lugnt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och ev arbetshörna. Här finns också en inbyggd garderob.

Badrum
Badrummet är utrustat med takdusch, tvättmaskin, handdukstork samt spegelskåp och tvättställ med kommod. Vitt klinker på golv samt vitt kakel och bord av mosaik. Dimmerbara spotlight i tak.

Område


Saltängen är ett av Nackas mest idylliska områden och ligger med fantastiskt läge mellan Saltsjö-Duvnäs, Skurusundet/Skuruparken och Ektorp. Här råder lugnet samtidigt som man har nära (endast ett par minuter) till kommunikationer, affärer och grönområden. På promenadavstånd finns många mysiga smultronställen, som till exempel Långsjön med sandstrand, klippbad och motionsslinga. I närliggande Ektorps centrum finns ett bra utbud av mataffärer, butiker, restauranger, bageri och kaféer som ligger på några minuters gångavstånd från bostaden. För den som är träningssugen finns gymmet AIM Studios samt Nordic Wellness. I Ektorp finns även frisör, optiker, blomsterhandel, klädbutik, kemtvätt, låssmed, hudvård och kosmetik, tandläkare och sjukgymnaster. Njut av vackra promenadvägar! Nere vid Duvnäs marina samt Strandpromenaden är sjöutsikten garanterad! På sommarhalvåret rekommenderas en promenad ner till Restaurang Kerstin och Britt i Duvnäs, beställ en bit god mat och lite vin därtill och sätt dig sedan under den stora eken och njut av den härliga atmosfären! I Nacka finns flera fina naturreservat för den som gillar att vistas i skog och mark, t ex närbelägna Nyckelviken som lockar med skidåkning och gnistrande vita promenader vintertid och sommartid kanske en tur i joggingspåret samt bad vid saltstänkta klippor. Förutom naturen finns här en trevlig lantgård med djur som barnen kan besöka.

Närservice

I närområdet och på några minuters promenadavstånd finns flera populära skolor och förskolor.

EKTORP Ett par minuter från lägenheten ligger närbelägna Ektorps centrum. Här finns ett brett utbud av närservice, mataffärer, konditori, blomsterhandel, kemtvätt, gym, caféer och restauranger med något för alla smaker, Indiskt, Sushi, Kebab, Thai, Pizza, mm. I Ektorp finns även Nacka Närsjukhus som är ett modernt sjukhus med allt som rör vård och omsorg.

NACKA FORUM Cirka fem minuter bort med bil eller buss finner vi Nacka Forum. Det är ett utav Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i from av cirka 150 butiker, caféer och restauranger. Du finner även service, så som banker och vårdcentral, mm.

SICKLA KÖPKVARTER Även Sickla köpkvarter ligger inom bekvämt avstånd. Där finns det ett stort affärs- och nöjesutbud med cirka 150 butiker av olika slag. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden som i dag innehåller kultur i mångfald har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en populär mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med 6 salonger, samt Klätterverket ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis.

Kommunikation

Att ta sig in till innerstan är enkelt och går snabbt. Det går ett stort antal busslinjer, med närmaste hållplats några hundra meter från dörren, och det tar cirka 20 minuter till Slussen. I högtrafik rullar bussarna med 2-3 minuters intervall. Bussar går dygnet runt. På promenadavstånd finner vi dessutom den pittoreska Saltsjöbanan. Från Saltsjö-Duvnäs tar det cirka 15 minuter till Slussen med Saltsjöbanan.

HSB BRF Bostaden nr 625


Föreningen bildades den 13 november 1981 och består av 96 lägenheter samtliga

upplåts med bostadsrätt.

UNDERHÅLL
2016 - Installation av avfallskvarnar för att minska sopmängden samt sophanteringskostnader. Tvätt och ommålning av tak. Etapp tre av installation av bergvärme
2012 - Installation av Fibernät från Telia
2011- Stamrensning av köksavlopp, byte av tvättmaskin och torkskåp på Ugglevägen, byte av torktumlare, torkskåp på Beckasinvägen
2010 - Installation bergvärme (etapp 2)
2008 - Installation av bergvärme (etapp 1)
2005 -Byte av fönster till treglasfönster
1997-1998 - Byggnation av fyra nya lägenheter på Ugglevägen 32
1993-1994 - Byte av rörstammar, renovering av badrum, modernisering samt utökning av elanläggning, omfärgning av fasad, ommålning av trapphus, tilläggsisolering av vind, byte av taktegel på Beckasinvägen 41 A- 47 B, ombyggnad av ventilation, renovering av pannrum

EKONOMI
Överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande basbelopp debiteras säljare. Pantsättningsavgift på 1 % av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pantmeddelande.
För att beviljas medlemskap i föreningen krävs det att man går med i HSB Stockholm ekonomiska förening med en andel á 500 kr.
Månadsavgiften sänktes med 8% i april 2019.

PARKERING
Föreningen förfogar över ett antal parkeringsplatser (som finns att tillgå utan kostnad).

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
51.5 Kvm (Enligt lägenhetsförteckning)
Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
11
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1950-1952
Fönster:
3-glas
Balkong:
Balkong
Förråd:
Ja, källare
Tv- internetutbud:
Kabel tv och bredband (fiber) via Telia
Uppvärmning:
Bergvärme
Avgift:
2923 kr
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, bredband, Kabel-Tv
Energistatus:
Utförd
DRIFTSKOSTNAD El:
200 kr/mån
2400 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
150 kr/mån
1800 kr/år
Driftskostnader totalt:
350 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Schablonberäknad
Förening:
HSB BRF Bostaden nr 625
Org.nr:
716417-6666
ugglev32b_9775
ugglev32b_4
ugglev32b_9763
ugglev32b_9766
ugglev32b_9742
ugglev32b_9736
ugglev32b_6
ugglev32b_9723
ugglev32b_9720
ugglev32b_7
ugglev32b_9724
ugglev32b_9780
ugglev32b_1

Planritningar

Ugglevägen 32B copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.