Kommande försäljning
SNART TILL SALU
Med Early Bird har du chans att både visa och upptäcka objekt före alla andra. Låter det intressant? Kontakta oss för vidare info!
SÄLJ MED OSS!
10 000:- om vi inte lyckas.
10 000:- om vi inte lyckas.
SÄLJ MED OSS!

Röds merkuriusstig 2 Torslanda / Göteborg

Rum: 5 ROK
Boarea: 122 Kvm
Biarea: 13 Kvm
Tomtarea: 356 Kvm

Ett mycket välrenoverat gavelradhus på gatans bästa läge. Tack vare att tomten är en av de större i området finns här plats för både en fin gräsmatta och en väl tilltagen och social altan. Invändigt har stor omsorg lagts på materialval och ytskikt med flera snygga detaljer i glas. Den mest unika detaljen i bostaden är att huset har en vinkällare som du når via en glasdörr. Med rätt inredning blir det en rogivande och hemlig plats för avkoppling.
Området erbjuder flertalet skolor, närhet till restauranger och dagligvaruhandel och pendling med bil och buss härifrån är utmärkt. På enbart ett par minuter når du dessutom fina friluftsområden och aktiviteter och närmaste badplats ligger på några minuters cykelavstånd.
Välkommen på visning!

Övergripande om Fastigheten

Detta är ett radhus i gavelläge med en större tomt än normalt för hustypen. Här finns plats att tryggt innanför ett plank förvara båten eller husvagnen. En dubbelport i planket underlättar tillgängligheten. Ett Attefallshus kan också vara en möjlighet.

Genomgående har stor omsorg lagts på materialval i hög kvalité, snygga detaljer i glas och smart planerade kök och badrum. Att hitta något liknande i närområdet är troligen inte möjligt.

Markplan

Genomgående på detta plan är det enstavs rökfärgad parkett (Karelia Ek Story) och ljusa målade väggar. Här domineras utrymmet av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en centralt placerad braskamin, och den extra känslan av rymd kommer av att vardagsrummet förlängs ut på en rymlig insynsskyddad altan som nås via en öppningsbar glasfasad som omvänt släpper in rikligt med ljus. På altanen har du sol från morgon till kväll och i den inbyggda bubbelpoolen badar ni helt ogenerat.

Köket med inredning i vitt högblankt har en stilfull arbetsbänk i vit kompositsten. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll och takmonterad köksfläkt. Samtliga vitvaror från 2015 av märket Siemens.

På detta våningsplan finner du också ett rymligt badrum med fullt utrustad, bakom öppningsbar frostad glasvägg, dold tvättstuga. Badrummet har klinkersgolv med golvvärme och helkaklade vita väggar. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, spegel samt dusch med glasvägg. Utrustningen i tvättstugan består av tvättmaskin och torktumlare. Dimbar belysning.

På tomten och förlängningen av vardagsrummet finner ni en välbyggd altan som vetter mot söder och väster. Tack vare läget och att det är ett gavelradhus är solläget det bästa i denna del av Torslanda. Du har också mer utomhus och tomtyta än övriga hus i längan.

Övre plan

Även på övre ligger enstavs rökfärgad parkett (Karelia Ek Story) och våningen har i huvudsak ljusmålade väggar. Här finner du ett extra vardagsrum samt 2 sovrum. Från vardagsrummet tar du dig ut på en balkong med samma underbara solläge som altanen.

Sovrum 1 har heltäckningsmatta och plats för dubbelsäng med sängbord. Förvaring har du i ett rymligt dressing-room som sitter ihop med sovrummet.

Sovrum 2 har plats för dubbelsäng och arbetshörna. Förvaring är i platsbyggda garderober. Härifrån når du också balkongen.

Badrummet på detta våningsplan är helkaklat med golvvärme och är utrustat med WC, designat handfat med kommod, spegel, handdukstork samt badkar och dusch.

Bodega/Vinkällare

Som en av husets mest unika fördelar finns en vinkällare som skapar ett bra klimat för att förvara till exempel vin. Eftersom det går att möblera denna yta med lite ruffiga möbler finns här plats att sitta och avnjuta vinet i gott sällskap. Takhöjden är ca 1,6 meter.

Garage/Förvaring/Tomt

Till fastigheten hör ett hörngarage som också har plats för förvaring.

Huset har förvaring i uppvärmt förråd på framsidan av huset. På markplan finns förvaring i hallen i en skjutdörrsgarderob, i förråd under trappa och via övre plan når du vinden där gott om plats för förvaring finns.

Eftersom tomten är ovanligt stor för området har du plats och möjlighet att bygga ett eget garage eller en tillbyggnad som kan användas för det du har behov av. Antingen med bygglov eller om du bygger mindre så finns möjlighet att uppföra en Attefalls-tillbyggnad.

Renoveringar

2007 byttes taket ut.
2012 byttes samtliga fönster.
2015 byttes fasadpanelen på fastighetens baksida.samt fasadens entrésida putsades om.
2016 installerades braskamin.
2019 glasades altanen in och glassräcke sattes i trappan till övre plan.
2020 monterades ventilation till vinkällaren och el drogs ner. El drogs även ut till förrådet på framsidan av huset.

För frågor gällande stammar, dagvatten och dränering:

Samfälligheten står enligt stadgarna för dagvatten,
dränering samt stammar i krypgrunden.

Området

Denna delen av Torslanda är en mycket barnvänligt och populär del med närhet till alla bekvämligheter en familj kan önska. I områdets närhet finns skola, vårdcentral, tandläkare och gott om butiker.

Träningsmöjligheterna och närheten till friluftsområden är utmärkta och på bara någon minut är du i centrala Torslanda med allt som den stadskärnan erbjuder.

Jobbar du runt Volvo tar du dig dit med både bil och buss på några minuter. Centrala Göteborg når du på ca. 15 minuter.

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
RÖD 87:1
Tomtarea:
356 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea:
13 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
122 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum:
5 rum och kök
Varav sovrum:
3 till 4
Badrum:
2
Gästtoalett:
Ja
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
2 plans gavelradhus med källare
Byggnadsår:
1964
Fasad:
Puts/Tegel/Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund med betongbjälklag
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser:
Byggnadsplan: (1964-05-26) (genomförd )
Taxeringsvärde totalt:
3530000
Taxeringsvärde fastighet:
2076000
Taxeringsvärde tomt:
1454000
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
32.6%
Värdeår:
1964
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
48
Energiprestanda:
48 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C

Visningar

  • 2021-01-17 11:00–12:00
    Förhandsvisning
04
02
13
03
01
06
05
09
12
07
11
10
08
Presentation Daniel Sülla
BY3A3960
14
röds

Planritningar

Rods_merkuriusstig_2_1527_14115135
Rods_merkuriusstig_2_1527_14115139
Rods_merkuriusstig_2_1527_14115137

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.