Strandvägen 1B Kvicksund / Eskilstuna

Rum: 6 ROK
Boarea: 253 Kvm
Biarea: 50 Kvm
Tomtarea: 2584 Kvm
Pris: 6 995 000 KR
Bud: KR

Välkommen till Villa Framtiden med anor från slutet av 1700-talet, huset är byggt med inspiration från den fristående flygelbyggnaden på Sundbyviks Herrgård. Fastigheten består av en stor sjötomt om 2584 kvm med egen sandstrand, brygga och båtplats. Idag består tomten främst av en grön, välskött gräsmatta, möjligt med t.ex. pool eller varför inte en liten tennisbana? Huset är fullt med tidstypiska detaljer så som spegeldörrar, höga socklar, synliga takbjälkar och plankgolv. Varsamt renoverat, t.ex. köket känns som hämtat ur ett magasin. Generös matsal med stora fönster och en hänslående utsikt ut över Mälaren. Vardagsrum med täljstenskamin. Totalt tre sovrum idag, med möjlighet till fler. För vinälskaren finns en vinkällare med välvt tak. På tomten finns det en carport och parkering för 2-3 bilar. Fastigheten är belägen i ett mycket lugnt och barnvänligt område med populära Tegelvikens skola, F-9. Bra kommunikationer med tågstation nära och strax över en timma med bil till Stockholm.

Interiör

Entréplan:

Entré/Hall
Ljus och stor entré med bra förvaring, pardörrar med fönster och två stora fönster, även pardörrar in till hallen. Hallen leder från entrén ut till matrummet på andra sidan huset. Mitt i hallen finns en fungerade öppen spis.

Kök:
Nyrenoverat kök som gjordes om helt 2016 samt fortsatta förbättringar senare. Köket är gjort för dig som älskar att laga mat, bjuda på middagar eller bara vill hänga i köket med goda vänner och njuta av brasan och vin. Gnistskyddet i den öppna spisen är speciellt tillverkat för huset. I köket osar det karaktär med synliga takbjälkar, timmerväggar, timmerpelare och träplankgolv. Samtliga vitvaror är utbytta, köksö med spishäll 2019, fläkt, diskho och diskmaskin, side-by-side kyl/frys med kolsyrat vatten och ismaskin 2018, kombinerad inbyggd micro/ugn och varmluftsugn. På andra sidan bardisken återfinns ett grovkök renoverat 2016 med träbänkskiva, diskho, diskmaskin 2018 samt två halvfrysar 2017. Utrustat med infällda dimbara spotlights.

Matsal:
Rymlig matsal med stora fönster från golv till tak, helt fri sjöutsikt, skjutdörr ut till altan, plats för stort matbord, två köksskåp med avlastningsytor, vitrinskåp och lådor. Naturlig mittpunkt med öppningar mot hall, kök och vardagsrum. Utrustat med infällda dimbara spotlights.

Vardagsrum:
Vardagsrum om ca 40 kvm med biblioteksdel, ekparkettgolv, ljusa tapeter och täljstenskamin med gjutjärnskassett om 11 kW. Stora fönster ut mot vattnet. Möjligt att bygga ytterligare sovrum i vinden ovanför, med egen utgång till takterrassen och då får man en helt fri utsikt över Mälaren. Utrustat med infällda dimbara spotlights.

Sovrum med walk-in-closet:
Stort sovrum som med utgång till altanen via pardörrar med stort glasparti. Rummet präglas av ljusa färger som konstrast mot de mörka trätakbjälkarna och trägolvet. Till sovrummet hör en mycket stor walk-in-closet, som nås via vackra spröjsade pardörrar. Ljusa tapeter och trägolv även här. Om man önskar ytterligare sovrum är utrymmet funktionellt även för detta.

Altan:
Stor altan som sträcker sig längs med större delen av husets sjösida. Nedsänkt jacuzzi och möjlighet att skapa olika zoner för t.ex. stora sovrummet och som förlängning av matsalen.

Tvättstuga:
Omgjord 2017 med furugolv målat i schackrutigt mönster (vitt/grått), tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Utrustat med infällda dimbara spotlights.

Gäst-wc:
Toalett ombyggd 2015 med wc och handfat i kommod.

Övre plan:

Hall och takterrass:
Ektrappa upp till hall med trägolv, ljusa tapeter och utgång till takterrass med fantastisk vy över Mälaren. Takterrassen har trätrall och med gott om plats för både möbelgrupp och grill. Om man väljer att bygga ytterligare sovrum ovanför vardagsrummet finns det plats att sätta in pardörrar ut till takterrassen.

Sovrum:
Sovrum med trägolv, ljusa tapeter, målad fondtapet och vitmålat pärlspontstak. Bra förvaringsmöjligheter i kattvinden.

Sovrum:
Sovrum med trägolv, ljusa tapeter, målad fondtapet samt förvaring i kattvind. Bör vara möjligt att sätta in öppen spis.

Pigkammare/gästrum:
Mindre gästrum med snedtak, men fullt möjligt att stå inne i utrymmet. Exponerad timmervägg.

Badrum:
Badrum med smakfullt val av kakel/klinker, duschhörna, wc, handfat i kommod samt högskåp.

Garderob:
Stor garderob med plats för allt sådant som man kan behöva men inte vill ha framme.

Källare:

Allrum:
Trätrappa ned till allrum med klinkergolv och golvvärme. Nuvarande ägare har haft funderingar att gräva ut framför fönster ut mot Mälaren och öppna upp väggen för att skapa ytterligare en entré in till huset via källaren.

Badrum:
Helkaklat duschrum, wc, handfat i kommod samt bastu.

Gästrum:
Gästrum med laminatgolv och fönster.

Vinkällare:
Vinkällare med rappat välvt tak och järngrindar, platsbyggt träbord som ingår. Bra förvaring både inne i själva valvet och utanför. Mycket jämn temperatur.

Förråd:
Genomgångsrum med bra förvaring eller varför inte använda det som hobbyrum.

Exteriört

Stor äkta sjötomt med egen brygga, sandstrand och båtplats. Segelbåtsdjup vid bryggan och här får man absolut längst kvällssol. Grön och välskött gräsmatta med gott om plats för att installera pool eller kanske t.ex. en tennisbana. På tomten finns det en rymlig carport med tillhörande förråd, intill denna får det plats 2-3 bilar på grusad uppfart. Grusgång från carport fram till samtliga ingångar på framsidan av huset. Till fastigheten hör 114 kvm vatten.

Närområde

En kort promenad bort finns det både ICA-butik samt restaurang med utskänkningstillstånd, som ibland gästas av kändisar. I Kvicksund finns även gym och frisör. För den golfsugna finns det pay and play bana i Kvicksund och riktig bana i Torshälla, ca 10 minuter bort med bil. Nära till Mälarens ”skärgårdsöar” och naturreservat, Ridö-Sundbyholmsarkipelagen. 20 min med båt till ”Fiskarn” Borgåsund, där nyfångad fisk och skaldjur kan handlas, här finns även en restaurang. Eller varför inte ta båten till Sundbyholm där det varje år hålls konserter som samlar mycket båtar i viken utanför. För den som vill ta längre turer finns det massor att upptäcka i Mälaren och ännu längre för den sugna som vill ut i Östersjön!

Kommunikationer

Kanske ett av Mellansveriges absolut bästa pendlingslägen - oavsett vart man ska är det sällan speciellt långt med varken bil, båt, tåg eller buss. Till Stockholm är det strax över 1 h med bil och ca 1.5 h med tåg. Till Västerås och Eskilstuna tar det bara 15 minuter med bil. Med båt tar det ca 30 minuter till Västerås. Stora infrastruktursatsningar har nyligen gjorts i området i form av nyrenoverad bro, ombyggd tågstation och del i nysatsningarna i kollektivtrafiken i Mälardalstrafiken.

Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
KVICKSUNDS STRAND 1:4
Vatten:
114 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea:
2584 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea:
50 Kvm (Säljarens uppgift)
Boarea:
253 Kvm (Säljarens uppgift)

225 kvm boarea och 25 kvm biarea enligt fastighetsregistret.

Rum:
6 rum och kök
Varav sovrum:
4 till 5
Byggnadstyp:
2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1909 (Reg. år hos lantmäteriet, troligtvis uppfördes huset under slutet av 1790-talet.)
Besiktigad:
2019-04-30
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Timmerstomme i den äldre delen och trä i de nyare.
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Huggen sten samt källardel
Murstock:
Flera, varav en har insatsrör, en är original murad, och täljstenskaminen har eget skorstensrör.
Fönster:
3-glas med spröjs
Eldstad:
Ja, flera
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Kamin, täljstenskamin, öppen spis, luftvärmepumpar. Det finns några element som kan användas som komplement men nuvarande säljare har ej behövt detta.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser:
Byggnadsplan: (1982-04-26) (genomförd )
Taxeringsvärde totalt:
5564000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
1893000 kr
Taxeringsvärde tomt:
3671000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
32.85%
Pantbrev:
18st om totalt 6242000 kr
Värdeår:
1938
Försäkring, fullvärde:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
69
Energiprestanda:
69 kWh/Kvm och år
DRIFTSKOSTNAD El:
4000 kr/mån
48000 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Vatten/Avlopp:
1000 kr/mån
12000 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Sotning:
125 kr/mån
1500 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Samfällighet:
125 kr/mån
1500 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
500 kr/mån
6000 kr/år
Driftskostnader totalt:
5750 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter Samfällighet avser vägföreningsavgift. Säljarna köpte ved för ca 2 000 kr förra året.
Servitut:
fnr_040175869: Gemensamhetsanläggning Eskilstuna SUNDBYVIK GA:11
Servitut:
5: NYTTJANDERÄTT MARKOMRÅDE MM (2000-06-29)

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

URBAN ESNY Kviksund 2-29
URBAN ESNY Kviksund 2-31
URBAN ESNY Kviksund 2-32
URBAN ESNY Kviksund 2-22
URBAN ESNY Kviksund 2-13
URBAN ESNY Kviksund 2-23
URBAN ESNY Kviksund 2-19
URBAN ESNY Kviksund 2-14
URBAN ESNY Kviksund 2-11
URBAN ESNY Kviksund 2-3
URBAN ESNY Kviksund 2-5
URBAN ESNY Kviksund 2-15
URBAN ESNY Kviksund 2-7
URBAN ESNY Kviksund 2-8
URBAN ESNY Kviksund 2-1
URBAN ESNY Kviksund 2-25
URBAN ESNY Kviksund 2-28
URBAN ESNY Kviksund 2-26

Planritningar

Strandvägen 1B entreplan copy
Strandvägen 1B övre plan copy
Strandvägen 1B källarplan copy

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar en mäklare dig så snart som möjligt.